Af Ritzau - 16/11-16 02:19; Opdateret: 16/11-16 03:10

Borgmester går af efter racistisk indlæg om Michelle ObamaBorgmester går af efter racistisk indlæg om Michelle Obama

Beverly Whaling er fratrådt efter at have hyldet et indlæg, hvor USA's førstedame kaldes en "abe i høje hæle".

storybild

- Det har kostet en amerikansk borgmester jobbet, at hun har bifaldet et indlæg på Facebook, hvor USA's førstedame, Michelle Obama, bliver kaldt for "en abe i høje hæle". (Billede: Free/Charles Dharapak)

En borgmester i den amerikanske delstat West Virginia er tirsdag trådt tilbage som følge af en racistisk Facebook-bemærkning om USA's førstedame.

Ifølge flere amerikanske medier har borgmesteren i den lille by Clay, Beverly Whaling, således bifaldet et indlæg på det sociale medie, hvor Michelle Obama bliver kaldt "en abe i høje hæle".

Indlægget er skrevet af byens udviklingsdirektør, Pamela Ramsey, i kølvandet på Donald Trumps valgsejr.

- Det bliver forfriskende at få en elegant, smuk og værdig førstedame i Det Hvide Hus, skriver hun med henvisning til Trumps kone, Melania Trump.

- Jeg er træt af at se på en abe i høje hæle, fortsætter hun med henvisning til den nuværende førstedame, Michelle Obama.

Til det svarer borgmester Beverly Whaling:

- Du har lige reddet min dag, Pam (en forkortelse af Pamela, red.).

Ifølge embedsmand i Clay Joe Coleman har borgmesterens bemærkning udløst så megen vrede, at hun nu har trukket sig fra sin post.

Begge kvinders indlæg er siden blevet slettet, ligesom at deres Facebook-sider er blevet lukket. Det skriver The Washington Post, der citerer lokale medier.

Samtidig er Pamela Ramsey angiveligt blevet fyret.

Beverly Whaling har efterfølgende undskyldt sin kommentar.

- Min kommentar var ikke beregnet til at skulle være racistisk overhovedet, udtaler hun i en erklæring ifølge The Washington Post.

Efter at hun skrev sit indlæg på Facebook, har flere end 160.000 personer skrevet under på en underskriftindsamling online, hvor de kræver, at de to kvinder bliver afsat.

Republikanernes daværende præsidentkandidat og nu kommende præsident, Donald Trump, vandt som ventet West Virginias fem såkaldte valgmænd 8. november.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx