Af Lars Dinesen - 05/04-15 18:49

Politimand dræbt af bombe i KairoPolitimand dræbt af bombe i Kairo

For anden dag i træk rammer et bombeangreb Egyptens hovedstad, Kairo. En politimand er dræbt og tre såret.

En bombe i et af de pænere kvarterer i Egyptens hovedstad, Kairo, har søndag kostet en politimand livet. To andre betjente og en civil er såret, siger sikkerhedskilder til Reuters.

Bomben var placeret i eller ved en bil, siger kilderne. De tilføjer, at eksplosionen var så kraftig, at den lavede et krater i vejen.

Bomben eksploderede på 15. maj-broen, der fører til Zamalek-kvarteret i det centrale Kairo. Her ligger de fleste ambassader, blandt andet også den danske.

En militant gruppe ved navn Ajnad Misr har taget skylden for angrebet. Gruppen kom frem i januar 2014 og har primært rettet sine angreb mod sikkerhedsstyrker i og omkring hovedstaden.

Obama frigiver milliarder og kampfly til Egypten
Obama frigiver milliarder og kampfly til Egypten

Få timer inden bombeangrebet var gruppens leder og stifter blevet dræbt af skud i en lejlighed i Giza-kvarteret i Kairo natten til søndag.

Gruppen har ikke kommenteret drabet på lederen, Hamam Mohamed Attia, eller givet udtryk for, at bombeangrebet var hævn for dette.

Det er anden dag i træk, at Kairo rystes af bombeangreb. Lørdag eksploderede to bomber i boligkvarteret Imbaba, der ligger lige på den anden side af Nilen i forhold til Zamalek.

Den Arabiske Liga vil reducere Irans indflydelse
Den Arabiske Liga vil reducere Irans indflydelse

Ingen kom til skade ved lørdagens bombeangreb.

Siden præsident Mohamed Mursi, der har sin baggrund i det forbudte Muslimske Broderskab, blev væltet i 2013, har Egypten kæmpet mod et oprør, som først og fremmest er gået ud over den nordlige del af Sinai-halvøen.

Men ind imellem placerer militante grupper også bomber i Kairo og andre byer.

Oprøret har siden sommeren 2013 kostet flere hundrede politifolk og soldater livet.

LÆS OGSÅ: Egypten vil bygge ny hovedstad øst for Kairo

LÆS OGSÅ: Egypten undersøger pyramideporno

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx