Af - 25/09-16 09:09; Opdateret: 30/09-16 10:53

Model havde denne frisure i årevis: Nu advarer hun alle andreModel havde denne frisure i årevis: Nu advarer hun alle andre

En britisk model advarer nu mod stramme frisurer, efter det gik grueligt galt for hende selv.

Bildstrecke im Grossformat »

En britisk model advarer nu alle andre mod at gøre det samme med deres hår, som hun gjorde i årevis, fra hun var helt lille. Det fik nemlig gevaldige konsekvenser for hende.

Besat af at ligne en dukke: Trodsede lægernes advarsel om ikke at få fjernet ribben
Besat af at ligne en dukke: Trodsede lægernes advarsel om ikke at få fjernet ribben

Diva Hollands dansede ballet, fra hun var tre år gammel, og det er en af grundene til, at hun som lille altid havde sit hår sat op i stramme rottehaler eller knolde. Hver eneste dag var håret stramt, og det gav bagslag i en tidlig alder.

Allerede som 13-årig begyndte hun nemlig at miste håret, og hendes hårgrænse blev trukket længere og længere tilbage som følge af de stramme frisurer, fortæller hun til kvindemagasinet Hello Giggles. Det var så slemt, at hun blev mobbet med det i skolen.

- Jeg blev drillet med min hårgrænse i de små klasser, men det blev meget alvorligt, da jeg var omkring 13. Jeg var meget selvbevidst om det og gjorde alt, hvad jeg kunne for at skjule det. Det påvirkede mig meget, især fordi jeg blev mobbet med det, fortæller Diva Hollands og genkalder en specifik episode, hvor en dreng sagde noget, hun aldrig glemmer:

Dette produkt skal blondiner holde sig LANGT væk fra
Dette produkt skal blondiner holde sig LANGT væk fra

- Han sagde, jeg havde en pande på størrelse med en fodboldbane. Der blev det til noget, der fyldte rigtig meget i mit liv.

Som 18-årig stoppede Diva Holland med at danse og startede på en karriere som model. Men hårgrænsen var stadig noget, der plagede hende meget.

Selv da hun mødte sin nuværende forlovede, David Lawson-Brown, turde hun ikke lade ham se hende med tilbagestrøget hår i et halvt år.

I oktober sidste år besluttede Diva sig så for at gøre noget ved det. Hun opsøgte kirurgen Edward Ball, der ved hjælp af en otte timer lang hårtransplantation opererede hendes hår tilbage, så hun igen kunne få en normal hårgrænse.

Smukt: Thomas lod håret gro i to år for at hjælpe kræftramte
Smukt: Thomas lod håret gro i to år for at hjælpe kræftramte

- Efter et par måneder kunne jeg se, at mit hår begyndte at komme tilbage. Og hver måned blev det bedre. Det har virkelig ændret mit liv dramatisk. Det har haft en enorm effekt - jeg kunne ikke være gladere for, hvordan det ser ud, fortæller Diva Hollands.

Nu fortæller hun så sin historie offentligt for at advare andre kvinder og piger mod at gøre, som hun selv har gjort.

- Jeg synes virkelig, der er et tabu, når det kommer til hårtab blandt kvinder. Jeg var så flov over det. Og derfor deler jeg min historie. Der kan være andre kvinder derude i samme situation. Det kan ske for alle, og det er ikke noget at skamme sig over, siger hun.

Ny hårtrend hitter på Instagram
Ny hårtrend hitter på Instagram

Hendes råd er således at slå håret ud, når det ikke behøver at være sat op. Det kan nemlig gå grueligt galt, hvis det altid sidder for stramt.

Hvis du vil se mere til Diva Hollands, kan du følge hende på Instagram, hvor hun gavmildt deler fotos af sig selv, sin forlovede og deres to børn.

One more because it's Sunday 💁🏼🙈

A photo posted by Diva Hollands (@divahollands) on

Father and son 😍😍😍 it's impossible getting a perfect picture of these two 😂👨🏽👶🏼 @dlawsonbrown03

A photo posted by Diva Hollands (@divahollands) on

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx