18/02-14 18:40

Ni meldes dræbt under ny voldsom ballade i KijevNi meldes dræbt under ny voldsom ballade i Kijev

Situationen bliver stadigt mere blodig i Ukraine, hvor demonstranter og sikkerhedsstyrker tirsdag er tørnet sammen i hovedstaden Kijev i de værste kampe længe.

storybild

Situationen bliver stadigt mere blodig i Ukraine, hvor demonstranter og sikkerhedsstyrker tirsdag er tørnet sammen i hovedstaden Kijev i de værste kampe længe. (Billede: Polfoto)

Ni personer meldes dræbt, to betjente og syv civile, oplyser politiet ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax, skriver Reuters.

Flere end 150 personer er ifølge oppositionens læger blevet såret i sammenstød mellem politi og demonstranter i den ukrainske hovedstad, hvor oppositionen kræver præsident Viktor Janukovitj afgang.

Ukraines store bokser: Kvinder og børn skal flygte nu
Ukraines store bokser: Kvinder og børn skal flygte nu

De fleste er blevet ramt af chokgranater. Cirka 30 personer er alvorligt såret, og en demonstrant har fået sin hånd amputeret, lyder det fra et hospital drevet af oprørerne.

Tidligere tirsdag erobrede demonstranterne præsidentens partihovedkvarter, og senere blev metroen i byen stoppet, mens kampklædte betjente nærmede sig demonstranterne.

Kijevs politi: Stop inden kl. 17 - ellers slår vi hårdt ned
Kijevs politi: Stop inden kl. 17 - ellers slår vi hårdt ned

I en fælles meddelelse fra indenrigsministeriet og sikkerhedsstyrkerne (SBU) lød det klokken 15.30, at demonstrationerne skulle slutte senest klokken 17, dansk tid, ellers ville sikkerhedsstyrkerne bryde ind med alle de midler, som "loven tillader".

Ifølge AFP's journalist på stedet brød dele af partihovedkvarteret i brand, efter flere hundrede demonstranter kastede med molotovcocktails mod bygningen.

Forsvunden dansker blev annonceret på storskærm
Forsvunden dansker blev annonceret på storskærm

Forinden var der nye sammenstød i Kijev mellem tusindvis af demonstranter og politi foran Ukraines parlament ikke langt fra Janukovitjs partihovedkvarter.

Det er på et tidspunkt lykkedes maskerede demonstranter at trænge gennem politiets afspærring. Politiet er talstærkt til stede og står klar med vandkanoner i hovedstaden.

Dansker meldes savnet i Ukraines kaos
Dansker meldes savnet i Ukraines kaos

Ifølge AFP var 20.000 demonstranter tidligere på dagen på gaden for at kræve reformer, der beskærer Janukovitjs magt.

Demonstranterne har i tre måneder forskanset sig i centrum af Kijev. De kræver, at Janukovitj og hans regering træder tilbage, efter præsidenten i december sidste år nægtede at underskrive en samarbejdsaftale med EU.

Der har ellers været roligt i byen den seneste tid, og i weekenden rømmede demonstranterne flere offentlige bygninger, de har holdt besat.

Det skete for at opnå amnesti til en lang række demonstranter, der stod anklaget for at have forbrudt sig mod lov og orden.

Amnestiloven blev godkendt mandag, og en betingelse for dens ikrafttræden var, at demonstranterne skulle trække sig fra regeringens bygninger og rådhuset i Kijev.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx