Af Ritzau - 18/09-16 11:39

Oprørere stormer indisk militærbase - 21 er dræbtOprørere stormer indisk militærbase - 21 er dræbt

Indisk brigadehovedkvarter i Kashmir ligger ved grænsen til Pakistan. 17 soldater og fire oprørere er døde.

storybild

Lokale borgere i Srinagar i Kashmir giver luft for deres vrede over Indien under begravelsen lørdag af en 11-årig dreng. Han blev dagen forinden skudt af indiske soldater. (Billede: Scanpix/Tauseef Mustafa)

Oprørere har tidligt søndag stormet en militærbase i den indiske del af Kashmir og dræbt 17 indiske soldater. Det er det værste angreb af sin art i mange år.

Målet var et brigadehovedkvarter i byen Uri, hvor hundredvis af soldater er stationeret. Angriberne var bevæbnet med granater og skydevåben.

Basen ligger tæt på grænsen til Pakistan.

Fire af angriberne blev dræbt under de efterfølgende skudkampe. Telte og andre faciliteter, hvor soldaterne overnatter, blev stukket i brand, fremgår det af en erklæring fra den indiske hær.

- Vi ærer de ofre, de 17 soldater har ydet, hedder det.

Kashmir har været delt mellem Indien og Pakistan, siden de to lande sikrede sig uafhængighed fra Storbritannien i 1947. De to lande har udkæmpet to krige om territoriet.

Siden 1989 har der været et oprør mod myndighederne i den indisk-kontrollerede del af Kashmir.

Der har i over to måneder være næsten daglige sammenstød i regionen mellem vrede lokale borgere og de indiske styrker. 87 civile er dræbt under urolighederne.

Flere oprørsgrupper bekæmper Indien. Nogle ønsker, at regionen sammensmeltes med Pakistan, andre at området bliver uafhængigt.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx