Af - 15/02-14 10:12; Opdateret: 15/02-14 11:41

Din ørevoks kan afsløre meget om digDin ørevoks kan afsløre meget om dig

Ifølge et nyt forskningsprojekt kan ørevoks fortælle os en hel del om mennesket. Derfor ser forskerne et stort potentiale i forbindelse med forebyggelse af sygdomme.

storybild

Ifølge ny forskning, kan ørevoks være kilde til mange informationer om eksempelvis vores helbredstilstand. (Billede: PHILIPPE DUREUIL)

Et nyt forskningsprojekt har undersøgt ørevoks. Og ifølge forskerne kan ørevoks være kilde til vigtige personlige informationer.

Forskerne opdagede nogle variationer i genet, ABCC11, som også er at finde i underarmslugt.

Mand bed broders øre af under Super Bowl
Mand bed broders øre af under Super Bowl

- Vores hidtidige forskning har vist, at underarmslugt kan indeholde en hel del informationer om et individ, blandt andet, personlig identitet, køn, seksuel orientering og helbredstilstand. Vi tror muligvis, at ørevoks kan indeholde lignende informationer, siger George Preti fra Monell Chemical Senses Center i Philadelphia, til Medical News Today.

Screening giver kræftramte kvinder bedre chancer
Screening giver kræftramte kvinder bedre chancer

Udover at man har konstateret, at kaukasiske mennesker har mere våd ørevoks end asiatiske mennesker, så mener man at kunne bruge lugten i fremtidens sygdomsforebyggelse.

Simpelt skema kan hjælpe syge børn
Simpelt skema kan hjælpe syge børn

- Lugte i ørevoks kan måske være i stand til at fortælle os hvad en person har spist eller hvor vedkommende har været. Ørevoks er et overset kropssekret, hvis potentiale som informationskilde vi endnu har til gode at udforske, siger George Preti.

Lugt om du har Alzheimers
Lugt om du har Alzheimers

Yderligere forskning skal nu klarlægge, om ørevoksen kan bruges til at spore sygdomme, inden de kan opdages ved traditionelle tests.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Politiet efterlyser mand fra...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Maskerede gerningsmænd læssede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx