Af Agnete Finnemann Scheel - 12/10-15 16:05

Millionregning: Nu dropper London bevogtning af AssangeMillionregning: Nu dropper London bevogtning af Assange

Døgnbevogtningen af ambassaden, hvor Wikileaks-stifteren Julian Assange bor, har kostet mange millioner og er nu indstillet, melder politiet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Britisk politi har indstillet bevogtningen af Ecuadors ambassade i London, hvor manden bag WikiLeaks, australieren Julian Assange, har siddet isoleret, siden han søgte asyl på stedet i 2012.

Assange søgte tilflugt på ambassaden, da han var anklaget for seksuelle overgreb i Sverige, og han frygtede, at han i sidste ende ville blive udleveret til USA.

Døgnbevogtningen ved ambassaden har løbende været et emne i den politiske debat i Storbritannien, da den har kostet mange millioner.

LÆS OGSÅ: Svensk højesteret afviser appel fra Julian Assange

Det anslås, at bevogtningen har kostet briterne 12 millioner pund, svarende til 121 millioner kroner.

I august slap australieren for tre ud af fire anklager om seksuelle overgreb.

Den britiske regering indgav i sommer en formel protest til Ecuadors regering mod landets beslutning om at give asyl til WikiLeaks-stifteren på ambassaden i London.

Ecuador forhindrer ifølge den britiske erklæring en udlevering af Assange til Sverige, hvor han er anklaget for sexforbrydelser.

LÆS OGSÅ: Ecuador om Assange-sag: Sverige er sløve i optrækket

Australieren frygter at ende i USA, da han står bag afsløringer af store mængder hemmelige dokumenter om blandt andet amerikanernes krigshandlinger i blandt andet Irak.

Assange har siden 2010 været anklaget for tvang og seksuel forulempelse mod to kvinder i Sverige.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx