Af - 15/11-15 16:46; Opdateret: 15/11-15 17:48

Danske muslimer: - Angreb har intet med Islam at gøreDanske muslimer: - Angreb har intet med Islam at gøre

På sociale medier bliver fundamentale islamister og 'almindelige' muslimer skåret over én kam. Terrorangrebene har intet med Islam at gøre, lyder det fra danske muslimer.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Siden angrebene i Paris fredag aften, som i skrivende stund har kostet 129 personer livet, har fortvivlede danskere på Facebook ytret sig om både Islamisk Stat, som i timerne efter angrebene påtog sig ansvaret, og om muslimer som én fælles gruppe.

I enkelte statusopdateringer bliver 'almindelige' muslimer skåret over én kam med rabiate fundamentalister og ønsket hen, hvor peberet gror:

"Smid alle muslimer ud af Vesteuropa, så vi kan få fred, så kan de slå hinanden ihjel der, hvor de kommer fra," lyder en opdatering.

Hun spillede død til terror-koncert: - Jeg lå i fremmedes blod og ventede på min kugle
Hun spillede død til terror-koncert: - Jeg lå i fremmedes blod og ventede på min kugle

Ifølge flere danske muslimer, som metroxpress har snakket med på gaden på Nørrebro i København, har weekendens angreb intet med almindelige muslimer eller Islam at gøre:

- Jeg føler med alle i Paris og alle dem, der er berørte af angrebene. Disse angreb har ikke noget med Islam at gøre. Islam er lig med fred og kærlighed. Angrebene er alt andet det, siger 46-årige Amir Aldejely, hvis holdning ikke står alene:

- Det er så forfærdeligt det, der er sket. Og det har intet med Islam at gøre. Islam er god og imod alt det her. Det er feje terroristers handlinger, siger 47-årige Rabia.

Danskernes holdning ændres ikke
Selvom visse brugere på Facebook kommer med rabiate holdninger, tror sociolog Aydin Soei ikke på, at angrebene vil ændre danskernes holdning til 'almindelige', fredelige muslimer:

- Hr. og Fru Danmark ændrer ikke radikal holdning på baggrund af sådan noget her. Dem, der har de holdninger i forvejen bliver jo bare bekræftet i dem, og bruger handlingerne som en løftestang til at lufte deres meninger. Jeg tror bestemt ikke, at de er repræsentative for den almindelige dansker, siger han til metroxpress.

Belgisk medie: To Paris-angribere kom fra Bruxelles
Belgisk medie: To Paris-angribere kom fra Bruxelles

Tacklede selvmordsbomber for at redde andre: Nu sørger de over hans død
Tacklede selvmordsbomber for at redde andre: Nu sørger de over hans død

Aydin Soei tror mere på, at danskernes holdning over for flygtninge kan ændre sig. Især hvis det viser sig, at gerningsmændene i Paris kommer udefra. For eksempel Syrien, som den ene af bombemændene menes at gøre:

- I forhold til holdningen over for de store flygtningestrømme, er der jo i forvejen en bekymring blandt mange danskere, og viser det sig ikke kun at være 'home grown' terrorister fra Frankrig, men nogen, der også kommer udefra, altså nogen fra de store flygtningestrømme, kan det få en stor betydning, siger Aydin Soei.

Özlem Sara Cekic, tidligere Folketingsmedlem for SF og ivrig debattør i flygtninge- og integrationsdebatten, mener, at der en fare for, at flere herhjemme vil rette vrede mod almindelige muslimer frem for mod fundamentalisterne. Sker det, har terroren først for alvor ramt os alle sammen. Når vi vender ryggen til hinanden, graver vi grøfterne yderligere dybe, siger hun:

- Jeg er bange for, at frygten tager fat i os alle sammen, så vi ikke længere kan adskille muslimer fra terrorister. Jeg er bange for, at vi kommer til at dæmonisere hianden, så vi sidder i bussen eller står i supermarkedet og kigger mistænkeligt på hinanden i frygt for, at den ene eller anden er en potentiel terrorist, siger hun til metroxpress.

Stærk tegning går verden rundt: Nu kommer USA Frankrig til undsætning
Stærk tegning går verden rundt: Nu kommer USA Frankrig til undsætning

Fransk politi finder Kalasjnikov-rifler i flugtbil
Fransk politi finder Kalasjnikov-rifler i flugtbil

Mindst 21 udlændinge blandt de dræbte i Paris
Mindst 21 udlændinge blandt de dræbte i Paris

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx