Af - 25/05-14 13:04

Dianas dødsrapport er redigeret 65 gange af politietDianas dødsrapport er redigeret 65 gange af politiet

Det britiske politi har brugt fem måneder på at fjerne oplysninger i den afdøde kronprinsesse Diana's dødsrapport.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)


Britisk politi ønsker ikke, at offentligheden skal have fuld indsigt i omstændighederne omkring afdøde prinsesse Dianas død ved en bilulykke 31.august i Paris i Frankrig.

Det hævder avisen, The Mirror, efter at avisen har søgt om aktindsigt i de første timer efter ulykken hos den britiske ambassade.

- Politichefer har brugt fem måneder på at sno sig uden om offentlighedens ret til indsigt ved at fjerne 65 navne i filen, som endda kun blev offentlig efter direkte påbud herom fra den britiske indenrigsminister Teresa May, skriver avisen og fortsætter:

- Alle de fjernede navne tilhører mennesker, som har været kendte i offentligheden lige siden Dianas død. Blandt de bortredigerede er prins Charles og Diana's søstre, Sarah og Jane og sågar Frankrigs præsident, Jacques Chirac.

The Mirror anklager nu politiet for at bidrage til befolkningens frygt for, at de britiske myndigheder har lagt et slør af hemmeligheder udover Diana's død i forbindelse med, at hun og hendes daværende kæreste, Dody Fayed, var på vej hjem til ham efter en middag på hotel Ritz i en bil ført af chaufføren Henri Paul i en tunnel.

En tidligere officiel britisk undersøgelse af Prinsesse Dianas død i biluheldet har ikke fundet bevis for, at der skulle være tale om indblanding udefra.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx