Af - 20/10-16 11:39

Ups! Barn får dette skøre navn ved en fejlUps! Barn får dette skøre navn ved en fejl

En lille dreng har fået sit officielle navn, men det stemmer ikke overens med, hvad hans forældre kalder ham.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover kan du se nogle virkelig sjove navne på Facebook


Da et forældrepar åbnede brevet og så, hvilket navn deres nyfødte dreng havde fået fra den norske styrelse for arbejde og velfærd, NAV, meldte tanken om et navneskifte sig straks.

Den lille dreng, der nu officielt hedder KRISTINE*GUTT, har fået sit unikke navn på grund af en åbenlys fejl.

Forældrene kalder ham Iver, men indtil papirarbejdet går i orden, må forældrene finde sig i,at den nye norske statsborger egentlig hedder noget andet.

- Fik et brev i postkassen. Endelig er Kristine og jeg blevet registreret som forældre til Iver, eller KRISTINE*GUTT, som NAV valgte for os. Vi leder på nav.no efter skemaet for navneskifte, lyder det komiske skriv fra drengens far på Instagram.

Artiklen fortsættter under billedet


Ifølge nettavisen er fejlen sket den dag Iver skulle hjem fra barselsgangen i sommers. Her fik den nybagte far ikke skrevet under på et forældreansvarsskema.

På en kringlet måde er det lykkedes at få overført det, der bliver anført på sygehuset, når en ny kommer til verden, nemlig barnets mors navn samt barnets køn - her Kristine og Gutt, der betyder dreng på dansk, til styrelsen, der skal have styr på nordmændenes navne.

Drengens far, Jens Iver Heramb Gjerlaug, fortæller, at han håber, at der aldrig har været øjne på papirarbejdet og at der alene er tale om en systemfejl.

Forældrene forsøger nu at få ændret KRISTINE*GUTT til Iver, inden de skal rejse i julen. Her skal de nemlig bruge et pas til drengen, og der skal navnene naturligvis stemme overens.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx