Af - 09/08-14 17:30

Obama: USA sætter ikke slutdato på militær indgribenObama: USA sætter ikke slutdato på militær indgriben

USA's militære indgriben er et langsigtet projekt, der kan vare måneder, siger den amerikanske præsident.

storybild

USA's militære indgriben er et langsigtet projekt, der kan vare måneder, siger den amerikanske præsident. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

USA's præsident, Barack Obama, vil ikke sætte en slutdato på, hvor længe den amerikanske militære indgriben mod islamister i Irak skal vare.

- Jeg vil ikke give en nærmere tidshorisont, for som jeg har sagt fra starten, at ligegyldigt hvor amerikansk personel og installationer er truer, så er det min pligt og mit ansvar som øverstkommanderende at sikre, at de er beskyttet, siger han.

USA-ekspert: Obama vil udligne styrkeforholdet i Irak
USA-ekspert: Obama vil udligne styrkeforholdet i Irak

Han henviser til USA's konsulat i Arbil i den kurdiske region og USA's ambassade i Bagdad og siger, at det er et "langsigtet projekt", der kan vare måneder.

USA gennemførte fredag sine første flyangreb mod de sunnimuslimske ekstremister fra organisationen Islamisk Stat, der har indtaget store områder i det nordlige og vestlige Irak.

USA gennemfører nyt angreb på Den Islamiske Stat
USA gennemfører nyt angreb på Den Islamiske Stat

USA smider bomber i Irak
USA smider bomber i Irak

I en erklæring foran Det Hvide Hus lover han, at USA fortsat står klar at sikre humanitær hjælp til de mange tusinde, der er flygtet fra Islamisk Stat og har søgt tilflugt på bjerget Sinjar.

Obama fortæller, at han har talt i telefon med Frankrigs præsident, François Hollande, og Storbritanniens premierminister, David Cameron, og de har givet tilsagn om humanitær hjælp til de irakere, der er i nød.

Obama truer militante i Irak med luftangreb
Obama truer militante i Irak med luftangreb

Advarsel til kristne i Mosul: Konverter, betal skat eller dø
Advarsel til kristne i Mosul: Konverter, betal skat eller dø

Vigtigst er det, at der dannes en bred regering i Bagdad, som vil være i stand til at bekæmpe Islamisk Stat, konstaterer han.

Titusinder af kristne og medlemmer af den religiøse minoritet yazidierne er flygtet fra de islamistiske oprørere, der har truet med at dræbe dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Britiske ransagning indledt hos...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx