Af - 28/04-17 22:16

Flygtningelejr for rige: Luksus-festival til 30.000 pr. billet er end i rent kaosFlygtningelejr for rige: Luksus-festival til 30.000 pr. billet er end i rent kaos

En festival, der lovede sus og dus på en privat ø i Bahamas, har vist sig at være alt andet end det.

Sådan så det ud, da Fyre Festival blev annonceret. Virkeligheden har vist sig at være en HELT anden. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Lækker mad, musik i verdensklasse, luksuriøse omgivelser og fest dagen lang.

Sådan lød præmissen for den nystartede Fyre Festival, der afholdes i denne og næste weekend på en privat ø i Bahamas, der engang var ejet af narkokongen Pablo Escobar. Men virkeligheden har vist sig at være en HELT anden.

De mange gæster, der har betalt mellem 3.000 (for en enkelt dag) og 27.000 (den fulde luksuspakke) kroner pr. billet til den udsolgte festival, ankom i nat dansk tid til øen med fly. Men omgivelserne mindede mere om en flygtningelejr end noget andet, og nu er tusindvis af mennesker fanget på den øde ø.

ØV! Stort hovednavn melder afbud til dansk festival
ØV! Stort hovednavn melder afbud til dansk festival

‘Sidder fast på #fyrefestival og har prøvet at komme væk de seneste 8 timer. Der er stort set intet mad, vand, sikkerhed eller elektricitet,’ skriver Twitter-brugeren Lamaan, der har uploadet et foto af de ‘luksuriøse’ telte på pladsen, som bare er hvide igloo-telte.


Store festivaler udsolgt på rekordtid: Nu advarer politiet mod falske billetter
Store festivaler udsolgt på rekordtid: Nu advarer politiet mod falske billetter

Hun har desuden delt en video, hvor man ser Fyre Festival-gæster blive låst inde i et rum, mens de prøver at komme hjem - angiveligt uden mad og vand:


En anden Twitter-bruger skriver:

‘Maden, som Fyre Festival lovede var leveret af Stephen Starr (amerikansk stjerne-kok, red.) er bogstaveligt talt bare brød, ost og salat med dressing,’ skriver han.


Her er alle problemerne ved Roskilde Festivals spilleplan
Her er alle problemerne ved Roskilde Festivals spilleplan

En tredje bruger har delt et foto, hvor man ser, hvordan festivalgæsterne får ‘udleveret’ deres bagage. Det er bare nogle lokale, der kyler kufferter ud fra en container i totalt mørke.


Aldrig sket hurtigere: Dansk festival melder ALT udsolgt
Aldrig sket hurtigere: Dansk festival melder ALT udsolgt

Andre brugere på de sociale medier har rapporteret om timelange køer, voldelige lokale, klamme omgivelser og vilde, fritgående hunde, skriver The Telegraph.

I en meddelelse på Fyre Festivals hjemmeside fratager folkene bag sig ansvaret for de kaotiske tilstande.

- Grundet omstændigheder uden for vores kontrol var infrastrukturen ikke på plads i tide, og vi er ikke i stand til at opfylde visionen sikkert og behageligt for vores gæster. Vi arbejder i øjeblikket hårdt på at få fløjet alle væk fra øen og hjem i sikkerhed, skriver de blandt andet.

Festival tog røven på Suspekt: - Shit, mand!
Festival tog røven på Suspekt: - Shit, mand!

Bahamas’ ministerium for turisme, der er landets største industri, har også udsendt en beklagelse på Twitter.

- Vi undskylder dybt over for alle, der har rejst til vores land til dette event … Folkene bag lovede os, at de havde taget forbehold for alt, så de kunne arrangere et sikkert og succesfuldt event, men de havde åbenlyst ikke kapacitet til at afholde så stort et event, lyder det blandt andet i den officielle udmelding.

Rent kaos
En af de gæster, der er strandet på øen, er forfatteren William N. Finley. Han fortæller til The Guardian, at tingene begyndte at se mærkelige ud allerede for nogle dage siden.

- I løbet af den seneste uge begyndte det at se ud, som om, det hele ikke var som annonceret. Vi lod tvivlen komme dem til gode og gik ud fra, at de ville få styr på sagerne, inden vi ankom. Men der tog vi grueligt fejl. Det var rent kaos. Ingen organisation, ingen havde styr på noget. Der var bare en lang kø, og ingen vidste, hvad de skulle gøre, siger han.

Det er stjernerapperen Ja Rule og entreprenøren Billy McFarland, der står bag festivalen. Ifølge Vanity har de betalt supermodeller (heriblandt stjernen Bella Hadid og undertøjdsmodeller Victoria’s Secret) for at promovere arrangementet via sociale medier.

Se den episke Roskilde-sviner, som får alle til at grine
Se den episke Roskilde-sviner, som får alle til at grine

Men før festivalen gik i gang begyndte folk at mistænke det hele for at være ét stort fupnummer. Det fik i går et af hovednavnene på festivalens musikplakat, Blink-182, til at aflyse deres koncert.

- Vi føler ikke, at det vil være muligt at give jer den kvalitet i vores forestilling, som vi altid giver vores fans, lød det blandt andet i et statement på bandets Instagram-profil.

Flere Twitter-brugere fortæller, at der er blevet uddelt papirer, som gæsterne kan udfylde for at få deres penge retur. Om de rent faktisk kommer til at få det er endnu uklart, eftersom folkene bag Fyre Festival endnu ikke har meldt noget ud herom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx