Af - 19/01-14 21:46; Opdateret: 20/01-14 00:59

De kalder hende verdens grimmeste kvindeDe kalder hende verdens grimmeste kvinde

En sjælden sygdom har ramt 24-årige Lizzie.

24-årige Lizzie Velasquez er en sej kvinde. Hun er blevet kaldt verdens grimmeste kvinde, og folk har opfordret hende til at begå selvmord. Men Lizzie nægter at lade onde kommentarer knække hende.

Verdens grimmeste hund, Elwood, er død!
Verdens grimmeste hund, Elwood, er død!

Hun lider af en utra-sjælden sygdom, som kun to personer udover hende selv lider af i verden. I hvert fald som man kender til. Lidelsen betyder, at hun ikke kan tage på, og hun har derfor ikke et eneste gram fedt på kroppen. Men Lizzie lader sig ikke slå ud.

- Jeg kan spise lige præcis det jeg vil – når jeg vil, uden at bekymre mig om at blive tyk. Jeg får 50 procent rabat på kontaktlinser, fordi jeg kun kan se på et øje, og hvis nogle irriterer mig eller er uhøflige, sørger jeg for, at de står til højre for mig, så jeg ikke kan se dem, siger amerikaneren i et oplæg på konferencen TEDxAustin.

- Jeg er blevet mobbet meget. I en video på nettet, der er blevet set over fire millioner gange, er jeg blevet kaldt verdens grimmeste kvinde. Videoen havde tusinder af kommentarer, og nogle skrev, at jeg skulle gøre verden en tjeneste og putte en pistol for panden og skyde mig selv, siger Lizzie, der arbejder som motivationscoach og forfatter.

Blobfisken: Kåret som verdens grimmeste dyr
Blobfisken: Kåret som verdens grimmeste dyr

Men den seje unge kvinde nægter altså at lade sig slå ud af andre menneskers ondskab. I stedet vender hun sin tilstand til noget positivt.

- I lang tid troede jeg, at mine tynde arme og ben definerede, hvem jeg var. At jeg var grim. Men det er ikke mit udseende, mit syn eller min sygdom, der udgør mig. Jeg er taknemmelig for det, jeg har. Jeg kan måske ikke se med højre øje, men jeg kan se med det venstre. Jeg bliver hurtigt syg, men jeg har virkelig flot hår, fortæller Lizzie i videoen, der er blevet set mere end fire millioner gange.

Se hele Lizzie Velasquez' oplæg i videoen over artiklen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx