Af - 08/03-15 09:38; Opdateret: 08/03-15 09:48

Kyle er blevet far: Hans egen mor bar sønnenKyle er blevet far: Hans egen mor bar sønnen

Kyle Casson er blevet den første far i britisk historie, der er blevet singlefar efter en kunstig befrugtning.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 27-årige brite, Kyle Casson, er blevet far på en noget særpræget måde. Han er den første enlige mand i Storbritannien, der er blevet far efter kunstig befrugtning.

Barnet er blevet til ved hjælp af sæd fra Kyle, der har befrugtet et donoræg. Livmoderen blev leveret af ingen andre end den 27-åriges egen mor, Anne-Marie.

I dag er den lille dreng Miles otte måneder gammel, og en ny afgørelse fra Højesteret lader Kyle blive barnets juridiske far.

Det skriver engelske Metro.

Den homoseksuelle Kyle Casson ønskede sig brændende et barn, men havde intet held med på de forskellige fertilitetsklinikker i Doncaster i South Yorkshire, hvor han bor. Han blev dog mødt med afvisning på afvisning, da man ikke kunne finde en kvinde, der ville lægge krop til den graviditet, der kunne gøre Kyle til far.

Heldigvis sprang hans mor, den 46-årige Anne-Marie Casson, til og tilbød sig for sin søn.

- Da han først kom til mig og hans far, tænkte jeg: 'Det kan jeg sagtens.' Nogle folk siger 'adr,' når de finder ud af det, men de forstår det ikke, siger Anne-Marie, der nu har båret sit eget barnebarn.

Filosof: Kvinder på 55 år skal kunne befrugtes
Filosof: Kvinder på 55 år skal kunne befrugtes

- Han er ikke biologisk knyttet til mig, ud over at han er mit barnebarn. Jeg elsker selv at være en forældre, og Kyle skal have lov til at opleve det samme, derfor gjorde jeg det for ham, siger hun.

Kyle gjorde dog først brug af sin mors tilbud, da han var blevet afvist af adskillige surrogat-klinikker. Moren var sidste udvej.

- Jeg forstår godt, at det ikke er alle, der er enige i min beslutning, men de er velkomne til at have deres egen mening. Jeg har fået en søn, og jeg er meget lykkelig, siger Kyle Casson.

- Så længe at man har et trygt hjem og har støtte, så kan jeg ikke se, hvorfor nogensomhelst skulle blive nægtet retten til at blive forældre.

- Ligegyldigt hvilken seksualitet eller kan man har, så længe du kan forsørge barne, kan jeg ikke se noget problem med det. Jeg har selv betalt for behandlingen, så der er ikke brugt skattekroner på det. Jeg ejer mit eget hjem og jeg vender snart tilbage til at arbejde igen, siger Kyle Casson om sin usædvanlige faderrolle.

Han tilføjer i øvrigt, at han aldrig vil skjule detaljerne om sønnens undfangelse for ham.

- Jeg har aldrig tænkt mig at lyve for ham. Vi fortæller ham det, når han er gammel nok til at forstå det. Man bliver nød til at være sandfærdig, siger Kyle.

Her får hun nyheden om miraklet, som hun ikke turde drømme om
Her får hun nyheden om miraklet, som hun ikke turde drømme om

- Han skal i hvert fald have at vide, at han i den grad er ønsket.

For nyligt har han nu også fået rettens ord for, at han kan blive lille Miles' far i juridisk forstand. Også selv om han må leve med, at være hans bror i systemets øjne.

En højesteretsdommer lagde vægt på, at det var en højst usædvanlig sag, men at det altså var fuldt i overensstemmelse med loven.

- Papirerne viser, at han har villet være far igennem lang tid. Han ventede indtil han havde ordentlige forhold med både job og hjem, der kunne tillade ham at give barnet den omsorg, det har brug for, lød det fra højesteretsdommer Theis, der knaldede hammeren i bordet og tillod Kyle at kalde sig far til sin søn i lovens øjne.

Gravide hævder: Vi har skam aldrig haft sex!
Gravide hævder: Vi har skam aldrig haft sex!


LÆS OGSÅ: Forskning: Vin øger sædkvaliteten

LÆS OGSÅ: Danske kvinder klar til at få børn - uden mand

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx