Af - 08/06-16 06:58

3 stavefejl der kostede millioner af kroner3 stavefejl der kostede millioner af kroner

Hvis man sidder med et stort ansvar, kan det være en god idé at ansætte en professionel korrekturlæser - ellers kan man havne i meget store problemer.

Bildstrecke im Grossformat »

Pas på med at stave forkert - det kan tænde det andet køn af.

Stavefejl kan betyde dårlige karakterer i skolen. Men vidste du, at én enkel fejl også kan have fatale økonomiske konsekvenser for en stor virksomhed? Mental Floss har lavet en liste over de værste tilfælde.

NASAs manglende binde-streg


I 1962 skulle USAs første interplanetariske raket sendes afsted, i håb om at lære vores tætteste naboplanet Venus at kende. Så langt nåede Mariner 1 dog aldrig.

Er stavefejl et turn off? Det mener brugere af datinghjemmeside
Er stavefejl et turn off? Det mener brugere af datinghjemmeside

En manglende bindestreg i kodningen betød, at rumskibet eksploderede få minutter efter det lettede - heldigvis uden astronauter ombord. Fejlen kostede de amerikanske skatteydere en halv milliard kroner, og anses som verdens dyreste typografiske fejl.

via GIPHY

Auktionarius glemmer 'p'

Når man afholder en auktion over en værdifuld øl, der er brygget for 150 år siden, så skal man saftsuseme stave navnet på øllen korrekt.

10-årig muslimsk dreng afhørt for stavefejl i England
10-årig muslimsk dreng afhørt for stavefejl i England

Den regel havde en eBay-sælger åbenlyst overset, da han valgte at sætte sin øl til salg for 1950 kroner, under navnet Allsop’s Artic Ale. Køberen erhvervede sig den utrolig sjældne øl for 2000 kroner, og satte den til salg igen. Han indkasserede 3.295.000 kroner for sin Allsopp’s Artic Ale - stavet med to p’er.

via GIPHY

De Gule Sider klokker i det

Et californisk rejsebureau ville reklamere med deres feriedestinatoner i den amerikanske version af De Gule Sider. Det skulle de aldrig have gjort. Yellow Pages skrev at bureauet udbød ‘erotiske rejser’, og snart blev bureauet kimet ned af liderlige mænd og kvinder.

Her er de fem mest udbredte stavefejl
Her er de fem mest udbredte stavefejl

Gloria Quinnan, ejeren af Banner Travel Service udbød udelukkende 'eksotiske feriemål', og krævede derfor en erstatning fra Yellow Pages. Trykkeren tilbød godtgørelse i form af at fjerne den månedlige abonnementspris på 1.500 kroner - det gik Quinnan og hendes advokat dog ikke med til.

2400 unge fik afslag på grund af nye krav på erhvervssuddannelser
2400 unge fik afslag på grund af nye krav på erhvervssuddannelser

Med begrundelsen at stavefejlen ødelagde Quinnans ry, bragte hende fysisk og psykisk lidelse, samt resulterede i konkursbegæring af hendes rejsebureau, blev Yellow Pages sagsøgt. De tabte, og måtte betale 325 millioner kroner til Quinnan for at bytte om på ‘erotisk’ og ‘eksotisk’.

via GIPHY

LÆS OGSÅ: 10-årige Andreas kunne ikke læse og stave - nu udgiver han bøger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx