Af - 06/01-14 16:06

Alkoholikere rydder op på gaderne – bliver betalt i ølAlkoholikere rydder op på gaderne – bliver betalt i øl

Et noget alternativt projekt er søsat i Amsterdam. Her bliver alkoholikere nemlig betalt i øl, for at fjerne affald på gaderne.

storybild

Et nyt projekt i Amsterdam lader alkoholikere fjerne affald på gaderne. De aflønnes med øl. (Billede: Polfoto/AP/Matt Rourke)

I Amsterdam er man begyndt at lade byens alkoholikere fjerne affald på gader og stræder og betalingen består af øl. Det noget alternative tiltag er et forsøg på at give alkoholikerne mere livskvalitet, lyder det fra organisationen bag, The Rainbow Group, til BBC.

Brand på færge med tusind passagerer
Brand på færge med tusind passagerer

- Det er ganske svært at få de her mennesker til, at lægge alkoholen på hylden. Vi har prøvet alt andet. Dette her, er den eneste ting der virker. Vi kurerer dem ikke, men vi giver dem en større livskvalitet, og det er bedre at de giver noget tilbage til samfundet, siger Janet van de Noord, som leder projektet, til BBC.

Brandvarme Søren Rieks scorer igen i Holland
Brandvarme Søren Rieks scorer igen i Holland

I alt 20 alkoholikere er på nuværende tidspunkt med i projektet. De arbejder fra 9 til 15. Projektet bliver støttet økonomisk af den hollandske regering. Og det har angiveligt givet et mere roligt miljø omkring Oosterpark i byen, med færre overfald.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx