Af Mads Brandsen - 16/10-17 10:59

Panik ombord, da passagerfly tabte højde: 'Besætningen græd og skreg'Panik ombord, da passagerfly tabte højde: 'Besætningen græd og skreg'

Passagererne håbede på at blive beroliget, men besætningen var også skræmt fra vis og sans.

Passagerne ombord på Air Asias fly QZ535 til ferieøen Bali fik sig en start på ferien, de næppe lige glemmer.

En time efter at flyet med 145 passagerer ombord søndag middag lokal tid lettede fra den australske by Perth, udbrød der panik om bord. Ifølge avisen Perth Now faldt flyet 7 km på kort tid. Trykket i kabinen faldt, hvilket medførte at iltmaskerne blev udløst.

Clare Askew, der var ombord på flyet, mener, at kabinepersonalet gjorde situationen værre. Flere passagerer henvendte sig til stewardesserne for at blive beroliget, men oplevede det modsatte.

»Panikken eskalerede på grund af personalets opførsel. De skreg, var chokerede og så bange ud,« fortæller hun til Perth Now.

»De blev hysteriske og råbte ”nødsituation, nødsituation”. Der var egentlig ingen panik før det,« siger en anden passager, Mark Bauley.

Efter episoden vendte flyet tilbage til Perth.

Data fra flyovervågningstjenesten FlightRadar viser, at flyet falt over 7.000 meter i løbet af ni minutter. De australske luftfartsmyndigheder bekræfter, at de undersøger trykfaldet, der blev udlignet, da flyet stabiliserede sig på omkring 10.000 fod, skriver nyhedsbureauet AP.

Ingen passagerer kom til skade. I en udtalelse beklager Air Asia og understreger, at passagerernes sikkerhed er den 'højeste prioritet'.

»Vi beklager enhver gene, vi har påført passagererne«, skriver selskabet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbudt i Europa siden 2012: Nu...
bt.dk
'Porno er lig med utroskab - uden tvivl'
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx