Af - 18/07-15 22:44

GALLERI: De her ni sjældne arter har du nok ikke set førGALLERI: De her ni sjældne arter har du nok ikke set før

Australske forskere har i jagten efter hummerlarver fundet en række sjældne fisk. Vi har samlet et lille galleri med dem og fem andre usædvanlige arter.

Bildstrecke im Grossformat »
Det her er en såkaldt 'juvenile black dragonfish', der i voksenudgave kan blive op til 15 centimeter lang. Det er tale om en sjælden fiskeart, og den på billedet blev for nylig fundet af en gruppe australske forskere, der egentlig var på udkig efter opvækstområder for hummerlarver. Se flere af deres fund og fem andre ret specielle dyrearter i galleriet her. Ligesom de andre arter, som de australske forskere har fundet, er den her 'Melanostomiidae' ikke en ny opdagelse. Til gengæld er de alle relativt sjældne. Den her har både store tænder og et mindre klingende navn, nemlig 'Chauliodontidae'. 'Idiacanthidae' er det officielle navn på den her åle-lignende fisk, der skulle være i familie med den, der er på det første billede. Det var egentlig 'hummerlarver' som den her, at forskerne ledte efter. Men de fandt altså en helt masse andre, og så opdagede de en række vulkaner, der gemte sig under vandet 200 kilometer ud for Sydney. Den her lille fætter er en 'Tarsier' eller på dansk en 'spøgelsesabe'. Den har blandt andet det kendetegn, at dens hjerne er mindre end øjnene. Godt nok er den her gul, men den kaldes stadigvæk for en 'Juletræsorm'. Den hører hjemme i nogle af verdens mange koralrev. 'Proboscis monkey' - eller 'næseaben' - er titlen på det her dyr, og det forstår man vel egentlig godt. Det her er en 'geoduck', der er en del af muslingefamilien, og som man kan se på billedet, så kan man købe dem, for de er nemlig spiselige. De findes blandt andet ud for den amerikanske vestkyst. Den her lille fætter hedder 'Raz', og han er en 'aye aye', som den her sjældne art hedder. 'Raz' er født i en britisk zoo, mens de vilde udgaver af arten lever på Madagaskar.

Kender du det med, at man kommer hjem med noget helt andet end det, man i første gang gik ud af døren efter.

Sådan en følelse sidder en gruppe australske forskere måske med, og det er ikke helt skidt i deres tilfælde. De har nemlig fundet sjældne fiskearter og opdaget nogle vulkaner, selv om de bare skulle lede efter opvækstområder til hummerlarver.

I galleriet øverst kan du se billeder af de sjældne fiskearter samt yderlige fem sjældne dyrearter.

De australske forskere, der hovedsagligt er fra University of New South Wales, gjorde deres fund ud for storbyen Sydney. Og det tæller blandt andet en åle-lignende fisk og en 'chauliodontidae' med ret vilde tænder.

Slår gift-alarm: Danske pindsvin lider smertefuld død
Slår gift-alarm: Danske pindsvin lider smertefuld død

Ingen af fiskene er helt nye opdagelser, men det er heller ikke hver dag, at de bliver set i verdenshavene. Og de blev altså fundet på steder, hvor forskerne regnede med at finde hummerlarver.

(Billede: UNSW Science)

Perfekt timede billeder forvandler nuttede hunde til kæmper
Perfekt timede billeder forvandler nuttede hunde til kæmper

Verden er generelt fuld af dyre-, fiske- og fuglearter, der både er sjældne og har et særdeles spøjst udseende. Som Buzzfeed så smukt formulerer det, så virker det som om, at evolutionen en gang i mellem har drukket sig fuld.

I galleriet øverst er der udover de australske fund også et par andre arter, som skiller sig ud fra almindelige dyr.

TV: Sådan føles det at sidde 10 minutter i brandvarm bil
TV: Sådan føles det at sidde 10 minutter i brandvarm bil

Og selv om mange måske vil være ret stolte over at finde sjældne dyrearter, så var det altså ikke det, der fik de australske forskere til at juble. Det var i stedet fundet af nogle 50 millioner år gamle vulkaner

De lå gemt på næsten fem kilometers dybde omkring 200 kilometer fra den austalske kyst. Det er første gang, at man har undersøgt havet i det område med teknologi, der kan gå længere ned end tre kilometer, og derfor fik de altså øje på dem.

Sådan ser undervands-vulkanerne på et af de 3D-billeder, som forskerne har taget. (Billede: UNSW Science)

(h/t: Daily Mail)

LÆS OGSÅ: SIMPEL TEST: Er asfalten for varm for din hunds poter?

LÆS OGSÅ: Dårligt nyt til katteejerne: Din behårede ven kan gøre dig blind

LÆS OGSÅ: TV: Bilist angriber motorcyklister - det skulle han aldrig have gjort

LÆS OGSÅ: TV: Forstår du, hvad de siger i denne video? Lær at snakke Australsk på 3 minutter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Retssagen minut for minut: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx