Af - 10/10-14 08:51

Reggie: Jeg er, som jeg er - bare spørg migReggie: Jeg er, som jeg er - bare spørg mig

Sygdommen neurofibromatose har fået Reggie Bibbs til at gemme sig i næsten et helt liv. I dag vil han gerne ses.

Bildstrecke im Grossformat »

Efter mere end 40 år fik Reggie Bibbs nok.

Han ville ikke gemme sig længere. Så han besluttede at gøre det modsatte af: Nu ville han vise sig frem. SOM HAN GØR I GALLERIET ØVERST I ARTIKLEN

Den medfødte sygdom neurofibromatose har betydet, at han har store og små svulster mange steder på kroppen. Mest synligt i ansigtet, hvor hele højre side er misdannet.

Neurofibromatose er en slags knudedannelser i nervesystemet, og statistisk set vil der blive født et barn med neurofibromatose for hver 2.500-3.000 fødsel. Sygdommen kaldes også NF.

For at skabe opmærksomhed omkring sygdommen besluttede Reggie Bibbs derfor at stifte 'Just Ask' ('Bare spørg'). Som navnet antyder, er det en organisation, hvor man kan få svar på, hvad der er galt med ham.

Beslutningen tog han, efter at hans bror døde af sygdommen i 2006.

- Så var det nok. Jeg ville ikke gemme mig længere, siger Reggie Bibbs, der sammen med en god ven skabte 'Just Ask'. Det gør han i et interview med Houston Chronicle.

Hvor end den 50-årige amerikaner går, er han iført en t-shirt med Just Ask-sloganet. Og reaktionerne er helt anderledes end eksempelvis, hvad han tidligere havde oplevet.

Reggie Bibbs fik konstateret sygdommen otte måneder gammel, da han havde fået små svulster ved munden, over venstre øje og venstre fod. Han græd, når han skulle have sko på.

På hospitalet kom diagnosen. Han havde neurofibromatose – og det samme havde hans mor og tre af hans brødre.

Han måtte gå med maske i skolen. Børn drillede ham, smækkede døre i hovedte på ham. Han oplevede en ekspedient i en drive-through-restauarant skrige og smide maden i hovedet på ham, da hun så ham.

- Børnene var bange for mig. De grinte, pegede og ville ikke sidde ved siden af mig. Det er sådan, jeg huske min skoletid, husker Reggie Bibbs

Når han i dag går rundt i sin 'Just Ask'-t-shirt er reaktionerne anderledes. Nu ser han frem til at møde folk. Han får krammere og varme modtagelser.

- Det er utroligt: mennesker, jeg ikke kender, giver mig hånden. Kvinder kysser mig på kinden. Alle er søde mod mig, fortæller Reggie Bibbs.

Han vil turnere med sygdommen i resten af sit liv. Som han ser ud nu. For han har gennemgået mange operationer i sit liv. Men nu er det slut.

- Alle operationer er smertefulde, og jeg vil ikke mere. Jeg har det o.k. med, hvordan jeg ser ud. Jeg er, som jeg er.

Læs mere om 'Just Ask'-organisationen HER.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx