Af - 10/01-16 17:01

Trucker blev nægtet én enkelt ting: Udløste amokkørsel med skader for halv millionTrucker blev nægtet én enkelt ting: Udløste amokkørsel med skader for halv million

Den langsommelige biljagt strakte sig over næsten 60 kilometer og kostede tre smadrede politibiler.

Bildstrecke im Grossformat »

En britisk mand gik amok, da han blev bedt om at forsætte arbejdet trods varme i et stenbrud i Storbrittanien. Skaderne efter den lange biljagt løber op i en halv million kroner.

Det skriver engelske Metro.

En højdramatisk biljagt med tophastigheder omkring 40 km/t udløste et spor af ødelæggelser i Storbritannien, hvor den 40-årige Nicholas Churchill stak af fra sin arbejdsplads i en 30 ton tung arbejdsmaskine.

TV: To døde mistænkte i amerikansk skyderi er identificeret
TV: To døde mistænkte i amerikansk skyderi er identificeret

Den 40-årige mand havde klaget til sin arbejdsgiver over høj varme i stenbruddet, og bad om at få aircondition i den gule arbejdsmaskines førerkabine. Det nægtede arbejdsgiveren dog, og så slog det klik for den Nicholas.

Nøglen blev drejet i den tonstunge maskines tænding, og snart efter begyndte anmeldelserne fra rædselsslagne bilister på motorvejen at strømme ind til politiet. Maskinen slingrede nemlig på offentlig vej.

Den 40-årige Nicholas, der senere blev anklaget for at være påvirket af stoffer, skelnede ikke imellem, hvor han kørte og ramlede blandt andet ind i skilte og trafikchikaner. Derudover kørte han direkte igennem en rundkørsel.

På et tidspunkt forcerede han en gågade, hvor fodgængerne måtte springe for livet med deres indkøb.

Politiet fandt ulovlige stoffer - dernæst trådte bilist på speederen
Politiet fandt ulovlige stoffer - dernæst trådte bilist på speederen

Seks politibiler og en helikopter var involveret i biljagten, der ikke decideret foregik i høj fart, men alligevel efterlod sig massive ødelæggelser. To patruljevogne blev totalsmadrede, og en tredje fik også en hård medfart inden jagten sluttede efter 60 kilometer.

Jagten stoppede først, da den gale trucker stoppede maskinen nær sit hjem i Brandon, Suffolk. Det var foran Flintknappers pub, hvor de besøgende trak udenfor med deres fadøl. Imens pågreb politiet den vildfarne trucker.

TV: Øjenvidne til vild biljagt i København: Det røg meget
TV: Øjenvidne til vild biljagt i København: Det røg meget

I alt løb værdien af skaderne op i omegnen af 500.000 danske kroner.

Lidt over halvdelen er gjort op til at være skader på politiets køretøjer, mens det gule hestekræftsmonster af en arbejdsmaskine slap med skrammer for 15.000.

Hele miseren fandt sted den 20. juli sidste år. I begyndelsen af januar kan truckeren se frem til at modtage sin dom efter at have erklæret sig skyldig til alvorligt biltyveri og uforsvarlig kørsel, samt at have været påvirket af narko under hele optrinnet.

LÆS OGSÅ: Vanvidsflugt: Randers-ung og otte politibiler i biljagt med 150 km/t

LÆS OGSÅ: Tyveri fra festivalen endte i biljagt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx