Af LAURA RODE NYGAARD - 28/04-17 11:08

Trump savner sit gamle liv: Jeg troede, det ville være nemmere at være præsidentTrump savner sit gamle liv: Jeg troede, det ville være nemmere at være præsident

Donald Trump savner sit gamle liv. Han savner at kunne gå i fred. Han savner at køre bil. Og så er han overrasket over, hvor hårdt det er at være præsident i USA.

Bildstrecke im Grossformat »

Donald Trump savner sit gamle liv. Han savner at kunne gå i fred. Han savner at køre bil. Og så er han overrasket over, hvor hårdt det er at være præsident i USA. Det fortæller han i et eksklusivt interview med Reuters.

Nyhedsbureauet har bedt Donald Trump se tilbage på sine første 100 dage som USAs præsident. Og rollen som verdens mægtigste mand er tilsyneladende kommet bag på den 70-årige tidligere forretningsmand.

»Jeg elskede mit tidligere liv. Jeg havde gang i så mange ting. Det her er mere arbejde end i mit gamle liv. Jeg troede, at det ville være nemmere,« siger han.

Inden han blev valgt til at lede landet i november sidste år, var Donald Trump en succesrig forretningsmand og grundlægger af Trump Organization, som primært er organiseret i ejendomshandel med bygge- og hotelprojekter i både USA og udlandet. Derudover har han sat sit bombastiske navn på alt fra tøj og parfume til modelbureauet Trump Model Management.

Derudover har han flere film- og tv-optrædener på samvittigheden. Blandt andet i 'Alene hjemme 2' og 'Alletiders barnepige'. Mest kendt er han dog for sin rolle i realityserien 'The Apprentice', hvor almindelige amerikanere kæmpede om en lederstilling i en af hans virksomheder.

Kendislivet er ham altså ikke uvant. Og selvom han er vant til ikke at kunne snige sig uset rundt på Manhattan, er han alligevel overrasket over, hvor lidt privatliv en præsident har. Efter 100 dage på posten har han stadig ikke vænnet sig til at være mandsopdækket af sikkerhedsvagter i døgndrift, fortæller han.

»Du er virkelig i din egen lille puppe, for du har så meget beskyttelse, at du ikke kan gå nogen steder,« siger Donald Trump, der for det meste køres rundt i en SUV eller limousine med en privat chauffør bag rattet, når han forlader Det Hvide Hus.

Og det synes han er en skam.

»Jeg elsker at køre. Jeg kan ikke køre mere,« siger han til Reuters.

Selvom arbejdsbyrden i præsidentembedet tilsyneladende er kommet bag på Donald Trump, har han ikke ligget på den lade side, når det kommer til fritidsfornøjelser. Trods sin heftige kritik af Barack Obamas hang til golf under sin præsidentperiode har Donald Trump selv ivrigt svinget køllen.

I løbet af sine første 12 uger som præsident var han således på golfbanen intet mindre end 17 gange, har New York Times gjort op.

Under sin valgkamp fortalte han ellers, at når og hvis han blev præsident, ville der ikke være tid til at spille golf i samme grad som han mente, at forgængeren havde gjort.

Ved et kampagnemøde i Virginia i 2016 sagde Donald Trump blandt andet:

»Jeg vil arbejde for jer. Jeg kommer ikke til at have tid til at spille golf.«

Og i et interview med mediet The Hill fra 2015 sagde Donald Trump:

»Jeg vil næsten aldrig forlade Det Hvide Hus, fordi der vil være så meget arbejde, der skulle gøres.«

LÆS OGSÅ: Trump vil have Sydkorea til at betale for missilsystem

LÆS OGSÅ: Republikanere fra oliestater beder Trump svække Paris-aftale

LÆS OGSÅ: Trump vil genforhandle frihandelsaftale med Mexico og Canada

LÆS OGSÅ: USA satser på diplomati for at afvæbne Nordkorea

LÆS OGSÅ: Nordea forventer nyt heftigt slag for Trump om skat

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du Sascha Dupont fra Hit med...
bt.dk
Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Efter afsporing: Store forsinkelser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx