Af Ritzau - 14/11-16 16:02; Opdateret: 14/11-16 16:27

Efter jordskælv: Her er verdens heldigste køerEfter jordskælv: Her er verdens heldigste køer

Tre køer var ualmindeligt heldige, da New Zealand blev ramt af voldsomme jordskælv

De tre køer var uheldige med at blive fanget på et lille stykke græs, som de ikke selv kunne komme væk fra. Men i det store hele var de heldige med overhovedet at overleve det voldsomme jordskælv, der skabte store jordskred og ødelæggelser i det sydlige New Zealand.

Jordskælvet blev målt til hele 7,8, og mindst to mennesker mistede livet, mens flere tusinde bygninger oplevede kraftige, materielle skader. Bagefter fulgte endnu et skælv, der blev målt til 6,2 på richterskalaen.

Endnu et kraftigt jordskælv rammer New Zealand
Endnu et kraftigt jordskælv rammer New Zealand

- Beboere langs Clarence River rådes til omgående at søge mod højereliggende områder, beretter Radio New Zealand.

Siden da er der registreret hundredvis af mindre skælv samt endnu et kraftigt ét, der ifølge USA's geologiske undersøgelser (USGS) havde en styrke på 6,2.

Medier i New Zealand rapporterer, at en 100 år gammel kvinde og hendes svigerdatter var blevet gravet fri af murbrokker og havde overlevet i byen Kaikoura, hvor deres hus styrtede sammen under det første og det kraftigste skælv.

Den yngre kvindes mand blev dræbt.

Hovedvejen til Kaikoura, som er et populært turistmål, er blokeret af jordskred, og telekommunikation, vand og elektricitet er afbrudt til byen.

Militæret og redningshold har sendt helikoptere til byen.

En kvinde blev ifølge lokale medier også dræbt på bjerget Mount Lyford, sydvest for Kaikoura. Der er dog en vis usikkerhed om, hvorvidt kvinden døde af en sygdom.

Seniorforsker: Jordskælv fremkalder næppe voldsom tsunami
Seniorforsker: Jordskælv fremkalder næppe voldsom tsunami

En del personer har brækkede lemmer, sår og blå mærker efter skælvene.

Premierminister John Key siger, at antallet af dræbte og kvæstede efter alt at dømme vil forblive meget lavt, men forsvarsminister Gerry Brownlee siger, at ødelæggelserne af infrastrukturen vil være et stort problem i lang tid.

Avisen New Zealand Herald har bragt billeder af tre køer, som er efterladt på en lille ø, efter at den omliggende jord forsvandt under jordskred.

Premierministeren siger ifølge Radio New Zealand, at alene det første store skælv har forårsaget ødelæggelser for mindst "et par milliarder dollar". To milliarder svarer til 9,8 milliarder kroner.

Dansker i New Zealand: Husets vægge svajede
Dansker i New Zealand: Husets vægge svajede

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx