Af - 02/09-15 21:07; Opdateret: 02/09-15 21:53

Pædagog langer ud efter unge forældre: Stop med jeres pyllerPædagog langer ud efter unge forældre: Stop med jeres pyller

Jonas Harrysson på 36 råber nu op på Facebook, efter at have stået på sidelinjen i næsten 16 år. De unge forældre er for pylrede over deres børn, mener han.

Bildstrecke im Grossformat »

- Børn har svært ved at kede sig! Der skal ske noget hele tiden. Men stop med at hjælpe jeres børn, da det ikke er farligt for dem at kede sig en gang i mellem.

Sådan lyder en af opfordringerne til forældre fra pædagogmedhjælper Jonas Harrysson fra Ronneby i Sverige. I et Facebookopslag kommer han med tre punkter, hvor børn er blevet værre og værre gennem de år han har arbejdet med dem.

17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede
17 børn passet af Ikea mens pædagogerne shoppede

En af de ting, han kritiserer ved de pylrende forældre, er deres trang til hele tiden at sørge for, at deres børn har noget at lave.

- Jeg synes, vi gør dem en bjørnetjeneste. Børn har fantasi, og vi ødelægger ikke deres fantasi ved at fodre dem med ting at lave. De kan lege cowboy og indianer med en pind og et blad, siger Jonas Harrysson til det svenske blad Kvällsposten.

Jonas Harryssons budskab på Facebook er allerede kommet ud til mange mennesker. Opslaget er blevet delt over 13.000 gange, siden det blev lagt op den 31. august.

Se Facebookopslaget herunder.

Jonas Harryssons Facebook opslag, hvor han opfordrer unge forældre til at pylre mindre over deres børn.

Bupl bakker op om flere voksne i skoleklasser
Bupl bakker op om flere voksne i skoleklasser

Her kan du læse de tre punkter, hvor Jonas Harrysson mener, at forældrene skal forbedre sig:

Nr. 1 Børn har svært ved at kede sig! Der skal ske noget hele tiden. Men stop med at hjælpe jeres børn, da det ikke er farligt for dem at kede sig en gang i mellem. Keder man sig aldrig, så stopper det sjove også med at være sjovt til sidst.

Nr. 2 Jeg har mødt mange forældre, der er stolte og ligefrem kæphøje om, at deres børn er gode til at læse og tælle i børnehaveklassen.
Læsning og regning lærer de sig selv hurtigt nok. Lær dem i stedet at lege og at være en god ven, der vil dele med andre.

Nr. 3 Mange børn har svært ved at vise taknemmelighed over for både andre børn og voksne. ”Har du noget mere” er desværre ofte det første spørgsmål.
- Må jeg tage en!?
Hvad blev der af ordet Tak!? Tak for mad, tak for turen mm..

Ung pædagog i chok: 'Kvinde kaldte mig pædofil perker i S-toget'
Ung pædagog i chok: 'Kvinde kaldte mig pædofil perker i S-toget'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx