30/08-14 08:37

Putin minder verden om atomvåben: Gå ikke mod RuslandPutin minder verden om atomvåben: Gå ikke mod Rusland

Russerne vil ikke deltage i en stor konflikt, men verdenssamfundet bør ikke provokere Rusland, siger Putin.

storybild

Russerne vil ikke deltage i en stor konflikt, men verdenssamfundet bør ikke provokere Rusland, siger Putin. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, advarer fredag det internationale samfund mod at provokere landet. For Rusland er en stor atomkraft-nation, lyder det fra præsidenten.

- Jeg vil minde jer om, at Rusland er et af de mest magtfulde atomlande. Dette er virkeligheden, ikke blot ord, siger Putin ved et ungdomsforum i det centrale Rusland ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Putin: Ukraines fremfærd minder om nazisternes under Anden Verdenskrig
Putin: Ukraines fremfærd minder om nazisternes under Anden Verdenskrig

Præsidenten understreger, at Rusland ikke agter at blive trukket ind i store konflikter, men verden gør klogt i at holde sig på god fod med russerne.

- Rusland er langt fra at blive involveret i en stor konflikt. Vi ønsker ikke at blive en del af det og har ingen intentioner om at blive det, siger Putin, der dog tilføjer:

- Vi forstærker vores atomprograms afskrækkende magt og de bevæbnede styrker. De bliver mere komprimerede og effektive på samme tid. De bliver yderligere moderniserede i forhold til deres forsyninger af de nyeste våben. Vi fortsætter med at opbygge dette potentiale og vil blive ved med det i fremtiden.

Obama til Putin: Du lyver!
Obama til Putin: Du lyver!

Merkel til Putin: Forklar os om russiske soldater i Ukraine
Merkel til Putin: Forklar os om russiske soldater i Ukraine

Ifølge Vladimir Putin sker bestræbelserne ikke for "at true nogen, men for at føle sig tryg".

- Vi skal altid være klar til at reagere på enhver aggression mod Rusland, og vores partnere bør altid være opmærksomme på, at uanset hvilke regeringer eller udenrigspolitiske hensigter, der må være, er det bedst ikke at gå imod Rusland for så vidt angår en mulig væbnet konflikt, advarer Putin.

Dristig demonstration skaber vrede i Moskva
Dristig demonstration skaber vrede i Moskva

Den russiske udmelding kommer, som den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), oplyser, at EU's udenrigsministre anbefaler, at der tages yderligere sanktionsskridt fra EU's side på et topmøde i Bruxelles lørdag som reaktion på den russiske fremfærd i Ukraine.

Russiske kvinder hylder deres præsident med en 'Putinkini'
Russiske kvinder hylder deres præsident med en 'Putinkini'

Ifølge Lidegaard var der bred enighed på mødet fredag om, at der skal kigges på yderligere sanktioner mod Rusland, men at det bliver op til EU-landenes stats- og regeringschefer at bestemme på lørdagens topmøde, hvordan sanktionerne skal udmøntes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx