30/10-15 07:43

Medie: Mærsk rykker tættere på stor korruptionssagMedie: Mærsk rykker tættere på stor korruptionssag

Brasilien er hjemsted for en stor korruptionssag. Senest blev et norsk selskab trukket med ind i sagen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

A.P. Møller - Mærsk åbner nu for, at virksomheden kan være involveret i den omfattende brasilianske korruptionssag med det statslige olieselskab Petrobras som omdrejningspunkt. Det skriver Finans fredag.

Russer snød Mærsk for 23 millioner kroner
Russer snød Mærsk for 23 millioner kroner

Da sagen for alvor rullede for et år siden, afviste Mærsk, at man var involveret, men den afvisning gælder ikke længere, efter at selskabet på ny har været i kontakt med politiet.

- Mærsk er blevet kontaktet af de brasilianske myndigheder og har efterkommet deres forespørgsler. Mærsk respekterer, at der pågår en efterforskning, og vi kan ikke kommentere yderligere på nuværende tidspunkt. Mærsk Gruppen understreger sin politik om at arbejde imod korruption. Bestikkelse og returkommission er strengt forbudt for alle ansatte i Mærsk og hos tredjeparter, der samarbejder med os, lyder det i en officiel udtalelse fra hovedkontoret.

For et år siden forsikrede Mærsk ellers, at virksomheden ikke var involveret i sagen.

Men nu oplyser Mærsk til Finans, at man har været nødt til at ændre sine officielle udtalelser, fordi man igen er blevet kontaktet af myndighederne.

Tidligere Mærsk-chef forbliver bag tremmer
Tidligere Mærsk-chef forbliver bag tremmer

Mærsk øger resultatet trods lav oliepris
Mærsk øger resultatet trods lav oliepris

Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), har været i kontakt med det brasilianske politi om sagen.

- Vi har sendt en formel retsanmodning, men mere end det kan jeg ikke sige. Det er en sag, der er vigtig at få undersøgt for at finde ud af, hvad der er op og ned. Det er jo ikke sikkert, at der er noget i det. Vi skal have nogle ting fra brasilianerne, før vi kan gøre mere, siger han til Finans.

LÆS OGSÅ: Tre familier river Mærsks villa ned til grunden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Trumps angreb på Kina ryster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx