Af - 01/10-15 14:35

Skuespiller raser: Folk brokkede sig over autistisk dreng under forestillingSkuespiller raser: Folk brokkede sig over autistisk dreng under forestilling

En Broadway-skuespiller langer i et Facebook-opslag ud efter teaterbranchen og publikum efter en mor og hendes autistiske søn blev smidt ud fra en forestilling.

storybild

En skuespiller på Broadway savner en menneskeligforståelse i teaterbranchen efter en mor og hendes autistiske barn blev eskoteret ud under en forestilling. - Hvornår blev vi som teaterfolk, optrædende og publikum så bekymrede for vores egen oplevelse, at vi mistede empatien for andre? (Billede: Angela Sterling)

"Jeg er vred og ked af det. Er lige gået af scenen ved dagens eftermiddagsforestilling og ja, der skete noget. Nogen tog deres autistiske barn med i teatret. Når det er sagt, så vil dette opslag ikke ende, som du tror."

Sådan starter den amerikanske skuespiller Kelvin Moon Loh sin opdatering på Facebook efter, at han i sidste uge blev provokeret under sit show på Broadway i New York.

Midt under forestillingen 'The King and I' blev et autistisk barn nemlig eskorteret ud sammen med sin mor, da drengen begyndte at råbe under et stille øjeblik i forestillingen.

TV: Så vildt bliver dit nye Facebook-profilbillede
TV: Så vildt bliver dit nye Facebook-profilbillede

Jeg havde lyst til at skrige og stoppe showet og sige 'Slap af allesammen. Hun prøver. Kan I ikke se, at hun prøver???!!!!'

Skriver skuespilleren fra Broadway.

Broadway-skuespilleren fordømmer hverken moren til drengen eller drengen, der er autist. Han langer ud efter tilskuerne og hele teaterbranchen.

"Hvornår blev vi som teaterfolk, optrædende og publikum så bekymrede for vores egen oplevelse, at vi mistede empatien for andre?".

I følge Kelvin Moon Loh er moren og den autistiske søn lige så velkomne i teateret som de andre gæster, der var til stede den aften.

"Jeg tror på, ligesom Joseph Papp, at teatret er skabt for alle mennesker." Skriver skuespilleren på sin Facebook.

Tusindvis af facebook-brugere deler lige nu Helenes efterlysning
Tusindvis af facebook-brugere deler lige nu Helenes efterlysning

Opslaget er blevet liket knap 100.000 gange og delt af næsten 30.000 Facebook-brugere.

I det skriver han blandt andet:

Shows, der har specielle forestillinger for et autistisk publikum, bør roses for deres indsats for at gøre teatret mere inkluderende for alle publikummer. Jeg tror på, ligesom Joseph Papp, at teatret er skabt for alle mennesker. Det står jeg ved, og for en gangs skyld er jeg med i et stykke, der er komplet familievenligt. 'The King and I' på Broadway er familievenligt, og det betyder hele familien - med handicap eller ej. Ikke kun for særlige forestillinger, men for alle forestillinger.
En aften i teatret er speciel, uanset hvilken aften du tager derind.

Læs hele opslaget på engelsk her.

I am angry and sad. Just got off stage from today's matinee and yes, something happened. Someone brought their...

Posted by Kelvin Moon Loh on Wednesday, September 23, 2015

NU IGEN: Fup-status spredes på Facebook
NU IGEN: Fup-status spredes på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx