Af Ritzau - 25/10-16 10:56

Junglen ryddes - men dens skæbner drømmer stadig om LondonJunglen ryddes - men dens skæbner drømmer stadig om London

Flygtninge har kæmpet for at nå til Calais, og de vil ikke opgive drømmen om Storbritannien så tæt på målet.

storybild

Rømningen af migrantlejren i Calais fortsætter tirsdag på andendagen. Mange i lejren tøver dog fortsat. De vil ikke slippe drømmen om at komme til Storbritannien. (Billede: Reuters/Pascal Rossignol)

Drømmen om et godt liv i Storbritannien lever stadig hos de tusindvis af migranter, som franske myndigheder i denne uge flytter fra en lejr ved Calais.

Mens hundredvis af mennesker har stillet sig i kø for at stige om bord på de busser, der skal køre dem til andre lejre og centre, sidder 21-årige Ahmed fra Sudan tilbage.

Iført sko af plastik varmer han sine hænder ved et bål i hovedgaden i lejren, der er kendt som "Junglen".

- Min onkel bor i London. Jeg ankom for to måneder siden, og jeg har lidt meget for at nå hertil. Jeg har ikke lyst til at tage væk, når jeg er så tæt på målet, siger Ahmed til Franceinfo.

Men den gode strategi er ikke nødvendigvis at klamre sig til stedet, mener vennen Amos.

- Jeg vil ikke slås for at blive her. Jeg vil tage til et andet sted, og så vil jeg vente på, at roen lægger sig, så jeg kan komme tilbage og forsøge at nå til Storbritannien, siger Amos.

Det er ved at blive koldt om natten i havnebyen, hvorfra man kan komme med både færger og via tunnel til Storbritannien. Det bliver ned til fem grader i øjeblikket.

Den franske regering har besluttet, at hele lejren med de utallige interimistiske skure bygget af tilfældige presenninger, og træstumper skal jævnes med jorden.

Tusindvis af beboere i lejren har allerede ladet sig fragte væk i busser. Flere af de tilbageværende virker rådvilde.

- Jeg hader dette sted. Men det er ikke sådan, at jeg holder mere af Frankrig. Hvad skal jeg gøre, spørger en afghaner ifølge det franske medie.

På et blåt stykke plastik ved et skur står der skrevet: "Jeg har mistet håbet". Det viser et foto fra avisen Libération.

22-årige Mahmoud fra Syrien ved, at han nærmest med garanti vil få asyl, hvis han søger i Frankrig. Men han vil til Storbritannien, hvor hans familie er.

- Jeg vil hellere rejse hjem til Syrien end at blive i Frankrig, siger han.

Tre af hans venner har allerede forladt lejren i busser. De ved ikke, hvor de skal hen. Mahmoud vil vente lidt endnu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx