Af - 21/05-16 09:57

Storebror hjælper far med at give hudkontakt til nyfødte tvillingerStorebror hjælper far med at give hudkontakt til nyfødte tvillinger

Så sødt!

storybild

Et billede af en dansk families samarbejde om at give nyfødte tvillinger hud-til-hud kontakt er pludselig gået viralt i hele verden, efter Huffington Post delte det forleden.

Billedet er et år gammelt, og da blev det delt af den danske familieorganisation 'Forældre og Fødsel' i forbindelse med en kampagne, der skulle gøre opmærksom på, at hud-til-hud kontakt for nyfødte kan erstatte kuvøser.

TV-vært glæder sig helt vildt: Skal være mor
TV-vært glæder sig helt vildt: Skal være mor

Billedet af sønnen og faren der ligger med de nyfødte tvillinger er blevet delt over 17.000 gange, efter det i første omgang blev delt på den sydafrikanske facebookside NINO Birth.

Og billedet har fået virkelig mange positive kommentarer med sig, og efterfølgende har historien bag også spredt sig til flere europæiske medier, blandt andre Daily Mail.

Hun spurgte om deres søn var okay: Det skulle hun aldrig have gjort
Hun spurgte om deres søn var okay: Det skulle hun aldrig have gjort

- Jeg elsker dette billede, og jeg ville ønske, at man viste dette, der hvor jeg bor, da min datter blev født. Jeg græd hver gang, jeg kiggede på hende i kuvøsen, skriver Stephanie Savoie til opslaget.

Det oprindelige opslag blev lavet af familieorganisation 'Forældre og Fødsel', der brugte det i forbindelse med en pressemeddelse om, at man i Uppsala i Sverige var begyndt at bruge som fast procedure, at børn på 700 gram kunne ligge på forældrenes bryst i stedet for en kuvøse.

Kvinde føder på fly: Baby opkaldt efter flyselskabet
Kvinde føder på fly: Baby opkaldt efter flyselskabet

- Uwe Ewald pointerer, at forældrenes bryst er bedre til at regulere temperaturen end en kuvøse. Hud mod hud-kontakten hjælper barnet til at trække vejret bedre. Barnet bliver mere roligt og tager hurtigere på i vægt. Forskning viser, at forældrenes bakterieflora - sammenlignet med hospitalets bakterier - formindsker risikoen for alvorlige infektioner hos disse sarte børn, skriver de.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx