Af - 13/03-14 09:34

Nægtede medicin til 7-årig døende drengNægtede medicin til 7-årig døende dreng

En amerikansk dreng får endelig medicin efter voldsomme protester mod medicinalfirma.

storybild

(Billede: Screendump fra YouTube)

7-årige Josh Hardy er alvorligt syg. Og døende. For lægerne har endnu ikke fundet en behandling, der kan kurere ham for den knoglemarvssygdom, han fik efter kemobehandling af kræft. Det skriver Fox News.

Familien har ikke haft det let. For da der endelig var forsøg med et lægemiddel, der måske kan redde deres 7-årige søn, nægtede medicinalfirmaet at lade Josh deltage i forsøget.

Men nu er familien henrykte. Medicinalfirmaet har nemlig ombestemt sig. De har meddelt, at de vil begynde forsøget – og Josh er programmets første forsøgsperson.


- Lige så hårdt som vi har kæmpet mod firmaet, vil vi støtte Josh i at fortsætte med at gøre sit bedste, så han kan blive helbredt, forklarer Aimee Hardy, den 7-åriges mor.

Medicinalfirmaet Chimerix fik stor medieopmærksomhed, efter det nægtede at give Josh medicinen. Direktør Kenneth I. Moch blev tilmed anklaget for at smide røret på, da en repræsentant fra en velgørenhedsorganisation tilbød at betale for medicinen.

Men Moch meldte senere ud i en pressemeddelelse, at 'det ikke at kunne opfylde efterspørgsler af medlidende brug [af medicin] er ulideligt og ikke en beslutning, nogen af os har lyst til at tage. Det er absolut nødvendigt, at hvert eneste individ i en helbredskrise kan blive behandlet med samme værdighed.'

På samme tid understregede han, at Josh nu er en del af forsøget.

Joshs mor startede en kampagne for at hjælpe sønnen. Det resulterede i hundredvis af telefonopkald og mail til medicinalfirmaet, og hashtagget #savejosh blev en trend på det sociale medie Twitter. Tilhængere skaffede endda busser, så de kunne protestere ved firmaets hovedkvarter.

Tilbage i hospitalssengen skal Josh nu i gang med behandlingen.

- Han er stadig svag, men jeg er optimistisk omkring lægemidlet, og jeg tror virkelig, vi ser en ændring inden for de kommende par uger, som viser ham i den rigtige retning, fortæller moren til Fox News.

- Det var en enorm gave, afslutter hun.

)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx