Af - 19/05-17 10:13

Mor advarer forældre, efter hendes datter var ved at blive kvalt af Fidget SpinnerMor advarer forældre, efter hendes datter var ved at blive kvalt af Fidget Spinner

Legetøjet er særdeles populært blandt danske skolebørn.

storybild

En amerikansk mor går nu ud og advarer mod det populære legetøj 'Fidget Spinner', der lige nu er et stort hit blandt danske skolebørn.

Hun var på vej hjem fra svømning med sin datter, der sad på bagsædet af bilen, men pludselig begyndte hun at høre mærkelige lyde fra bagsædet.

Legetøj udløser større politiaktion i København
Legetøj udløser større politiaktion i København

- Da jeg så i bakspejlet, kunne jeg se, at Brittons (datteren red.) ansigt var helt rødt, og hun gispede efter vejret, mens hun pegede på sin hals, så jeg skyndte mig at holde bilen ind til siden, skriver Kelly Rose Joniec i et facebookopslag, der er blevet delt i hele verden.

Hun ringede omgående efter en ambulance, og på hospitalet viste et røntgenbillede, at datteren havde fået en lille del fra fra sin 'Fidget Spinner' ned i spiserøret.

Populær gadget blandt unge kræver første dødsofre
Populær gadget blandt unge kræver første dødsofre

Pigen blev lagt i narkose, og det lykkedes lægerne at fjerne den lille del fra spiserøret, men oplevelsen har fået Kelly Rose Joniec til at advare om legetøjet, fordi der ikke er nogen alders-anbefalinger til det.

- Børn i alle aldre leger med dem, men det er ikke alle Fidget Spinners, der kommer med alders-advarsler. Kuglelejerne falder let ud, så hvis du har børn under otte år, bør du være opmærksom på, de kan blive kvalt i dem, skriver hun i opslaget.

Fidget Spinners blev oprindeligt udviklet til børn med ADHD, angst og autisme, men de seneste måneder er de blevet populære blandt alle skolebørn kloden over.

Husker du baby-solen fra Teletubbies? Sådan ser hun ud nu
Husker du baby-solen fra Teletubbies? Sådan ser hun ud nu

Den voldsomme popularitet har gjort, at flere skoler i USA og Storbritannien har set sig nødsaget til at forbyde dem i undervisningslokalerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Birgitte var til 'et kærligt...
bt.dk
Politiet efterlyser mand fra...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx