Af - 09/04-16 09:45; Opdateret: 09/04-16 10:04

Dræbte Bin Laden og blev udråbt nationalhelt – nu er han anholdtDræbte Bin Laden og blev udråbt nationalhelt – nu er han anholdt

Den tidligere Navy Seals-soldat Robert O’Neill, som i 2011 skød og dræbte al-Qaida-lederen Osama bin Laden, er blevet anholdt for spritkørsel.

Bildstrecke im Grossformat »

Da det i 2014 kom frem, at Robert O’Neill var manden, der havde affyret kuglerne, der dræbte al-Qaidas tidligere leder Osama bin Laden, blev han i hjemlandet hyldet og udråbt til nationalhelt.

I dag ser virkeligheden anderledes dyster ud for den tidligere Navy Seals-soldat.

Bin Laden advarede om, at Islamisk Stat ville bryde sammen
Bin Laden advarede om, at Islamisk Stat ville bryde sammen

Ifølge den amerikanske avis Montana Standard fandt en lokal betjent fra Silver Bow County fredag morgen Robert O’Neill sovende bag rattet i sin bil ude foran en dagligvarebutik. Motoren kørte, og baglygterne lyste.

Betjenten vækkede O'Neill, som ifølge politirapporten virkede konfus og søvnig, og bad ham tage en alkotest. Det nægtede eks-elitesoldaten, og betjenten var derfor nødt til at anholde ham og tage ham med på stationen.

Her blev han fængslet, men senere løsladt mod kaution.

Bin Laden efterlod knap 200 millioner kroner til jihad
Bin Laden efterlod knap 200 millioner kroner til jihad

Den lokale politidirektør, Ed Lester, gik efter anholdelsen ud med en offentlig udtalelse, hvor han først understregede, hvor meget respekt han havde for O'Neill og de ting, han havde gjort for landet, men samtidig påpegede, at ingen - helt eller ej - kan føle sig hævet over loven:

- Når det er sagt, så håndterer vi denne situation som alle andre spritkørselsager, lød det fra Ed Lester.

Bin Ladens tidligere livvagt er igen på fri fod
Bin Ladens tidligere livvagt er igen på fri fod

Medier: Bin Ladens søster og stedmor dræbt i flyulykke
Medier: Bin Ladens søster og stedmor dræbt i flyulykke

I lang tid var det en velbevaret hemmelighed, hvem der havde affyret skuddene, der dræbte al-Qaida-lederen under den storstilede militæraktion i den pakistanske by Abbottabad, hvor Bin Laden holdt til i en kæmpevilla. Men i 2014 tog Robert O’Neill bladet fra munden og erklærede, at han var manden, der havde skudt og dræbt top-terroristen.

I 2012 blev Osama Bin Ladens villa jævnet med jorden af de lokale myndigheder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx