Af - 26/01-16 13:28

Mand spiste råt kød og fik en bændelorm på 6 meter i mavenMand spiste råt kød og fik en bændelorm på 6 meter i maven

En 38-årig mand havde i to år søgt behandling for mave- og tarmsmerter. Det viste sig, at han havde udviklet en seks meter lang bændelorm i sit tarmsystem efter at have spist råt kød.

Bildstrecke im Grossformat »

I to år havde en 35-årig mand udviklet en seks meter lang bændelorm i sit tarmsystem, fordi han i en årrække havde spist råt kød.

I Danmark er vi bange for at få salmonella, hvis vi spiser rå æg, og vi frygter at få dårlige mave, hvis det rå kød, som vi spiser, viser sig at være dårligt. Men der er god grund til at frygte langt værre ting.

Efter at have spist råt kød i en årrække, udviklede en 38-årig, kinesisk mand en seks meter lang bændelorm i sit tarmsystem. Det viser en offentliggjort version af mandens patientjournal skriver The New England Journal of Medicine.

Den kinesiske mand havde de seneste to år søgt behandling for mave- og tarmsmerter, men det var først, da lægen så et stykke af parasitten fra mandens afføring, at den kinesiske mand fik stillet den rigtige diagnose.


Det var fysisk, følelsesmæssigt og økonomisk udmattende for ham.
Det siger læge Jian Li fra den infektionsmedicinske afdeling på Remnin Hospital i Kina, der diagnosticerede manden, til LiveScience.com.

Verdens ældste sædceller fundet på Antarktis
Verdens ældste sædceller fundet på Antarktis

For at blive fri fra bændelormen måtte manden få ormen ud via sin afføring. Han fik et afførende middel af sin læge og kunne 2,5 time senere gå på toilettet, hvor han pressede den seks meter lange orm ud.

Tre måneder senere fik manden det fysisk bedre.

Jessica fik orm i øjeæblet: Skulle holde sig vågen i en uge
Jessica fik orm i øjeæblet: Skulle holde sig vågen i en uge

LÆS OGSÅ: Ad! Pige bestilte fritter på McDonald's og fik sig en sprællevende overraskelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx