Af Jeppe Pedersen - 05/08-17 10:25

Dødelig hedebølge rammer store dele af EuropaDødelig hedebølge rammer store dele af Europa

Mens regnen pisker ned herhjemme, og vi ingen soldage får, sveder resten af Europa i en ekstrem grad.

storybild

En hedebølge har lagt Europa ned. Særligt Frankring, Italien og Østeuropa er hårdt ramt. (Billede: RAYMOND ROIG)

Faktisk i en så høj grad, at flere lande nu har sendt alarmer ud om, at folk skal blive indendøre, i frygt for at de dør af hedeslag.

Særligt Frankrig, Italien, Spanien og Grækenland er hårdt ramt med temperaturer over 40 grader. Men i alt 11 lande har udsendt varsler om, at folk skal blive indendøre og drikke rigeligt med vand. Men også lande som Rumænien og Polen er hårdt ramt af den ekstreme varme. Således er to personer omkommet som konsekvens af hedebølgen - en i Polen og en i Rumænien.

Det skriver The Guardian.

Hedebølgen med det passende navn 'Lucifer' er den værste siden 2003.

De mange danske turister, der rejser sydpå nu, skal altså være opmærksomme på den ekstreme varme. De ferievante lande som Italien, Schweiz, Ungarn, Polen, Rumænien, Bosnien, Kroatien og Serbien har alle slået alarm.

I Toscana, Italien, melder de 39 grader, i Córdoba, Spanien, blev der målt 42,8 grader, i storbyen Sevilla blev der målt 41,7 grader og Kroatien melder over 42 grader.

På ferieøen Mallorca har varmen muligvis fået fatale konsekvenser for en 17-årig dreng, der blev fundet død nær et hotel.

Myndighederne er i øjeblikket i gang med at undersøge, om det var varmen, der fik teenageren til at kollapse.

Hedebølgen vil fortsætte i hvert fald frem til onsdag fortæller DMI. Ifølge prognoserne kan det blive helt op til 46 grader og højere endnu i Italien og Østeuropa.

Italien, der i forvejen oplever den værste tørke i 60 år, er 26 byer ramt af den 'ekstremt farlige hedebølge', og i Rom har man måttet slukke for alle springvand.

Mere end 20.000 mennesker døde ved Europas varmeste hedebølge i 2003. Europa-rekorden er på 48 grader og blev sat i Athen i 1977.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Trumps angreb på Kina ryster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx