Af - 28/06-17 18:50

Meaghan overlevede skoleskyderi: - Jeg vil altid være bangeMeaghan overlevede skoleskyderi: - Jeg vil altid være bange

Meaghan Epstein kæmper med angst og depression tre år efter, hun oplevede et forfærdeligt skoleskyderi.

Bildstrecke im Grossformat »

'Mit hjerte gjorde ondt af at banke så hårdt. Jeg tror, jeg græd. Jeg ved det ikke. Jeg ved kun, at jeg var bange. Jeg mærker stadig den frygt i dag'.

Sådan lyder den rædselsvækkende beretning fra Meaghan Epstein, som for tre år siden gennemlevede et mareridt, som vi danskere knap kan fatte: Hun blev udsat for skoleskyderi.

Meaghan var andetårselev på den lokale highschool i sovebyen Marysville i staten Washington, da tragedien ramte.

Endnu et skoleskyderi rammer USA
Endnu et skoleskyderi rammer USA

Det fortæller hun i en AMA (ask me anything) på Reddit - et koncept som USA's tidligere præsident Barack Obama for alvor gjorde populært.

Meaghan Epstein fortæller åbenhjertigt om, hvordan hun oplevede skyderiet, og hvordan hun prøvede at flygte ud på skolens parkeringsplads, da en lærer greb fat i hende og trak hende ind i et klasseværelse:

Heroisk teenager ofrer sit eget liv for kærestens
Heroisk teenager ofrer sit eget liv for kærestens

'Stanken af frygt var så håndgribelig, at jeg stadig ser den hver eneste fucking dag. Det var som om, mit liv foregik i slowmotion. Jeg scannede lokalet, børn klumpede sammen i hjørner, lå under skriveborde. Luften var så tyk, at jeg ikke kunne få vejret', skriver hun blandt andet.

Meaghan overlevede mareridtet, men mistede fire kammerater - gerningsmanden, en populær atlet fra samme skole - dræbte også sig selv.

Motivet til nedslagtningen af sine medstuderende er aldrig fundet.

Skoleskyderi kræver nyt offer: 14-årig død af kvæstelser
Skoleskyderi kræver nyt offer: 14-årig død af kvæstelser

For Meaghan var oplevelsen så traumatiserende, at hun har mistet troen på et normalt liv.

'Jeg mistede en del af mig selv den dag, og det blev erstattet af frygt og angst og intense tillidsproblemer. ... Jeg har ikke tal på, hvor mange nætter jeg har ligget på badeværelsesgulvet og grædt, hevet efter vejret, haft ondt i sjælen og bare ønsket at tingene var anderledes. Men det er de ikke, og de vil aldrig blive det. Det eneste, jeg kan gøre, er at bevæge mig fremad', skriver hun.

'Jeg har overlevet et skoleskyderi. Jeg vil altid være bange'.

På Reddit kan du læse hendes svar til de mange interesserede, som spørger ind til detaljerne omkring tragedien og hendes liv nu.

Den canadiske krimiserie har lavet en ekstremt rost scene, der viser et skoleskyderi set fra politiets perspektiv. Den kan du se her. Vi skal advare om stærke billeder:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx