Af - 17/04-14 13:51; Opdateret: 17/04-14 15:16

Putin: Anders Fogh lækkede hemmelig samtalePutin: Anders Fogh lækkede hemmelig samtale

Ruslands præsident: Anders Fogh Rasmussen optog som statsminister hemmeligt en privat samtale og lækkede den.

storybild

(Billede: Polfoto)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at Nato's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, som dansk statsminister hemmeligt optog en privat samtale, han og Putin havde med hinanden, og derefter lækkede den til pressen (se video nederst i artiklen).

Putin fremsatte beskyldningen under sin årlige spørgesession på russisk tv, hvor russere kan ringe ind og stille præsidenten spørgsmål.

Putin nævnte beskyldningen mod Fogh Rasmussen i forbindelse med en efterlysning af mere tillid mellem Rusland og USA.

- Til en vis grad er tillid blevet tabt, men vi mener ikke, at det er vores skyld, siger Putin, som mener, at USA har været hyklerisk, hvilket har bragt forholdet mellem Moskva og Washington ned på et lavpunkt, der får mange til at tale om Den Kolde Krig igen.

- USA kan handle i Jugoslavien, i Irak, i Afghanistan og Libyen. Men Rusland har ikke ret til at forsvare dets interesser, siger han.

Om Fogh Rasmussen siger Putin, at denne i sin tid som dansk statsminister hemmeligt havde optaget og lækket en privat samtale mellem dem til pressen.

- Jeg havde svært ved at tro mine egne øjne og ører ... Hvilken form for tillid kan der være efter en sådan episode, siger han og tilføjer:

-Men Rusland er ikke interesseret i forværrede relationer til Europa, og jeg håber, at denne følelse er gengældt.

- Vi ønsker ikke at ødelægge relationerne mellem Rusland og Europa, og det håber vi heller ikke indgår i vore europæiske partneres planer, siger han.

Putin siger, at Rusland var blevet tvunget til at reagere på Nato's udvidelse - og at den russiske annektering af Krim delvist er en reaktion på den vestlige alliances ekspansion i Østeuropa.

- Vores beslutning skete delvist ud fra overvejelser om, at hvis vi ikke gjorde noget, så ville Nato ud fra de samme principper trække Ukraine til sig og så sige: "Det har ikke noget at gøre med jer."

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx