Af - 18/05-16 20:59

Skal du til USA denne sommer? Så skal du være tålmodigSkal du til USA denne sommer? Så skal du være tålmodig

Der er særligt én ting, du skal medbringe, hvis du skal til USA denne sommer.

Denne kø blev optaget i Chicagos O'Hare-lufthavn for en lille uge siden. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Der er kaos i de amerikanske lufthavn for tiden, og det fortsætter efter alt at dømme gennem sommeren. Det amerikanske sikkerhedspersonale fra the federal Transportation Safety Agency, TSA, har nemlig store problemer med at følge med de mange passagerer, og det skaber store køer ved security - helt op til tre timers ventetid.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Utilfredsheden med TSA er faktisk så stor, at en af de største amerikanske lufthavne i Phoenix overvejer at smide TSA ud af lufthavnen og selv hyre et privat firma til at stå for sikkerhedstjekket.

Smuglere står bag 90 procent af flygtningeturene til EU
Smuglere står bag 90 procent af flygtningeturene til EU

Den største frustration finder man dog formentlig hos passagerne, der misser deres fly på stribe på grund af de lange køer. Alene søndag missede 450 passagerer fra det største amerikanske flyselskab, American Airlines, deres fly i Chicagos O’Hare Airport.

Det betød, at lufthavnen måtte stille senge op i en af deres terminaler, så passagererne kunne overnatte. Flyselskabet anslår, at omkring 6.800 passagerer missede deres fly på bare én uge i marts, og de beskriver deres kunder som “meget vrede” over situationen.

Løkke og EU-præsident skal se Grønlandsisen smelte
Løkke og EU-præsident skal se Grønlandsisen smelte

De hårdest ramte lufthavne i New York, Detroit, Atlanta og Chicago, skriver The Independent.

De amerikanske myndigheder, der styrer de grundige sikkerhedskontroller for at forhindre terrorangreb, vil nu sørge for, at der bliver ansat yderligere 768 personer hos TSA, der i forvejen tæller 42.500 ansatte. De hæver desuden deres overarbejdstillæg og indsætter flere bombehunde i de større lufthavne.


LÆS OGSÅ: REJSE: Oplev Lissabon bag facaden

LÆS OGSÅ: Erdogan forlanger visumfrihed til EU senest fra oktober

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
DR-tillidsmand om massive...
bt.dk
Kommentator om S-formandens...
bt.dk
X Factor-deltager i store problemer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx