11/03-16 14:59

Styrker i Sydsudan anklages for at brænde børn levendeStyrker i Sydsudan anklages for at brænde børn levende

Ifølge FN hersker der ingen menneskerettigheder i Sydsudan. Situationen kaldes skrækkelig i ny rapport.

storybild

Ifølge FN hersker der ingen menneskerettigheder i Sydsudan. Situationen kaldes skrækkelig i ny rapport. (Billede: Free/Colourbox)

Sydsudan har opfordret sine regeringsstyrker til at brænde børn levende og voldtage kvinder som erstatning for manglende løn.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der refererer en ny rapport fra FN.

FN siger, at menneskerettigheder ikke er eksisterende i Sydsudan og kalder situationen skrækkelig.

Desuden fortæller rapporten, at regeringsstyrker i oktober 2015 slog mere end 60 drenge og mænd ihjel ved kvælning ved at låse dem inde i en shippingcontainer.

Anklagen bakkes også op af Amnesty International, der forklarer, at organisationen også har beviser for drabene, skriver AFP.

Medlemmer af oppositionen, heriblandt børn, er i løbet af det sidste halvår af 2015 blevet brændt levende og hængt op i træer, mens gerningsmændene har "skåret deres kroppe i småstykker".

- Det her er en af de værste menneskerettighedssituationer i verden, siger FN's chef for menneskerettigheder, Zeid Ra'ad Al Hussein, i rapporten.

FN tilføjer, at Sydsudan generelt har store problemer med overgreb mod kvinder. Fra april til september sidste år blev mere end 1300 voldtægter anmeldt i delstaten Unity, som er en af i alt ti delstater.

Sydsudan blev en selvstændig nation i 2011. To år senere brød en borgerkrig ud, og det startede en lavine af gengældelsesaktioner, drab og store konflikter.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Afsløring: Svensk politi lokkede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx