Af Lars Dinesen - 23/08-15 15:54

Advokat: Bevæbnet mand fra tog ville begå røveriAdvokat: Bevæbnet mand fra tog ville begå røveri

Mistænkt fra voldsom episode i tog er dybt overrasket over sigtelser om terrorisme, siger hans advokat.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Francois Walschaerts)

Den bevæbnede mand, som fredag blev overmandet i et højhastighedstog af tre amerikanere, siger, at han kun havde i sinde at begå røveri mod passagererne i toget, og han er dybt overrasket over sigtelsen om terrorisme, siger hans advokat ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Advokaten Sophie David siger til tv-stationen BFM, at den 26-årige, som har marokkansk baggrund, er stærkt overrasket over, at han bliver tillagt terrorist-motiver. Hun fremhæver desuden, at han virker udsultet.

- Han har fortalt, at han fandt Kalasjnikov-geværet i en park nær banegården Gare du Midi i Bruxelles, hvor han plejede at sove, siger hun.

Hollande til Obama: Tak for amerikanerne i terrortog
Hollande til Obama: Tak for amerikanerne i terrortog

- Nogle få dage senere besluttede han at gå op i tog, hvor han af hjemløse havde fået at vide, at der var mange velhavende passagerer. Han havde foruden geværet en pistol, ni sæt patroner og en hobbykniv.

Frankrigs præsident, François Hollande, har i en telefonsamtale med sin amerikanske kollega, Barack Obama, udtrykt sin dybe taknemmelighed for, at de tre amerikanere overmandede den 26-årige i toget.

Forsker efter togskud: Frankrig er et oplagt terrormål
Forsker efter togskud: Frankrig er et oplagt terrormål

Amerikanernes indgriben hindrede en ekstremt alvorlig episode, sagde Hollande til Obama ifølge den franske præsidents kontor i Paris.

De to præsidenter gentog ifølge meldingen fra Elysee-palæet "deres beslutsomhed, når det gælder samarbejde om at bekæmpe vold og terrorisme på alle fronter".

Kilder i Hollandes kontor siger, at præsidenten mandag morgen får besøg af de tre amerikanere, der er blevet helte i Frankrig.

I USA siger Det Hvide Hus i en meddelelse, at Obama kalder de tre amerikaneres handling for ekstraordinær modig.

Franske embedsmænd har sagt, at manden var kendt af efterretningstjenester som tilhænger af radikal islamisme.

LÆS OGSÅ: Elitesoldater stopper mulig massakre i tog

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx