Af Mads Degn - 23/07-17 22:49

Donald Trump præsenterer nyt vanvidsskib: 'Vores fjender kommer til at ryste af skræk'Donald Trump præsenterer nyt vanvidsskib: 'Vores fjender kommer til at ryste af skræk'

USS Gerald R Ford er navnet på USA's nye hangarskib – det vejer 100.000 tons, har kostet på den gode side af 82 milliarder kroner at bygge, og så kan det sejle i 20 år uden at skulle tankes op.

storybild

(Billede: MC2(SW) Andrew J Sneeringer)

Det skriver engelske Metro.

Vanvidsskibet blev indviet søndag i Norfolk, Viginia i USA, hvor den amerikanske præsident Donald Trump var inviteret som taler. Han ankom til skibet i præsidenthelikopteren Marine One, som landede på hangarskibets dæk.

LÆS OGSÅ: Dansk sanger mobber Donald Trump: Nu har præsidenten fået nok

”Vores allierede vil kunne være rolige, men vores fjender vil komme til at ryste af skræk, fordi de vil vide, at nu kommer USA, og at USA kommer stærkt rustet,” sagde præsidenten blandt andet i sin indvielsestale af USS Gerald R Ford.

Konstruktionen af USS Gerald R Ford, som er navngivet efter USA tidligere præsident Gerald Rudolph Ford, som var præsident fra 1974 til 1977, begyndte i 2009. Oprindeligt skulle hangarskibet have stået i september 2015 og 'kun' kostet cirka 66 milliarder kroner.

Årsagen til forsinkelsen og den noget dyrere pris, skyldes ifølge US Navy, at der har været problemer med skibets højteknologiske udstyr. Blandt andet er USS Gerald R Ford blev udstyret med en særlig affyringsrampe, som sender jægerfly og droner afsted ved hjælp af elektromagnetisme. Tidligere har US Navy benyttet sig af dampdrevne katapulter til at sende fly i luften.

LÆS OGSÅ: Trump dropper valgløfte om at skrotte atomaftale med Iran

I sin tale udtrykte præsident Donald Trump stor begejstring og beundring over det nye krigsskib, og fik samtidig sendt en lovprisnings afsted til det amerikanske folk.

»Dette er amerikansk håndværk, når det er størst, bedst og finest. Amerikanske arbejdere er de bedste i verden. Dette krigsskib, og alle som tjener på det, burde give anledning til beundring i hele vores land,« sagde han.

Se flere billeder af USS Gerald R Ford her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Kvinde voldtaget i by-centrum
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx