Af - 25/10-15 20:43

24-årige Binta: -STOP med at tale engelsk til mig24-årige Binta: -STOP med at tale engelsk til mig

Svenske Binta Sagnia er rasende, fordi hun gang på gang bliver talt til på engelsk. Hun er svensk statsborger og født og opvokset i Sverige, men er mørk i huden.

Bildstrecke im Grossformat »

"Hvis du er usikker på om en mørkglødet pige er svensk, så spørg dog," skriver 24-årige Binta Sagnia i et debatindlæg i den svenske avis metro.

Den svenske pige er rasende over gang på gang at blive talt til på engelsk, selvom hun er svensk, bare fordi hun er mørkere i huden end gennemsnitssvenskeren.

Svensk politi:  Skoleangreb var racistisk motiveret
Svensk politi: Skoleangreb var racistisk motiveret

I debatindlægget beskriver hun, hvordan personalet i en svensk lufthavn gang på gang talte til hende på engelsk i stedet for svensk.

"Den unge mand, der ser ud til at være fra Mellemøsten, ser på mig (og siger på engelsk red.): "Har du væsker eller bærbare computere?". Jeg bliver sur indeni, men jeg forbliver rolig og reagerer med: "Jeg taler svensk. Nej," skriver hun blandt andet i indlægget.

Manden i lufthavnen trækker ifølge den 24-årige svensker blot henkastet på skuldrene, og to minutter senere bliver hun igen talt til på engelsk af hans lyshårede kollega.

"Hvis du er så usikker på, om en mørkglødede pige er svensk eller ej, så prøv det af! I værste fald forstår hun ikke det svenske sprog, men hun forstår, hvorfor du talte til hende på svensk - ja, fordi hun er i Sverige. At antage at hun kun taler engelsk kun på baggrund af hendes mørkere hud, er som om, vi er tilbage i 1900-tallet," skriver Binta Sagnia.

16-årige Ebrahim: Letpåklædte kvinder udfordrer skæbnen
16-årige Ebrahim: Letpåklædte kvinder udfordrer skæbnen

Scenariet har ifølge Binta Sagnia udspillet sig, hver gang hun har taget flyet fra Gøteborg til London de sidste tre år.

"Jeg er født og opvokset i Sverige. Hvor end jeg går, så jeg identificerer mig selv som svensk. Misforstå mig ikke, jeg har aldrig været flov over mine rødder. Mine forældre er fra Gambia. Det er ikke noget, jeg ønsker at benægte. Men den overfladiske hudfarve, giver ikke nogen ret til at forsøge at tage min svenske nationalitet fra mig."


LÆS OGSÅ: Kunstner tjener kassen: Sælger andres billeder fra Instagram

LÆS OGSÅ: Smurt ind i gelé: Kontroversiel bikini-wrestling genopstår

LÆS OGSÅ: Milliardær vil være kongen af Instagram

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx