Af Katrine Frederikke Wandrup - 01/08-17 10:16

Scorer kassen på 'genialt' ferie-trick: Nu sætter hotelejere foden nedScorer kassen på 'genialt' ferie-trick: Nu sætter hotelejere foden ned

Et maveonde er en risiko, som mange vælger at tage, når de skal ud at rejse.

storybild

Britiske turister udnytter lovgivningen. (Billede: Bax Lindhardt)

Ofte er det nemlig muligt at få en erstatning, hvis hotelmaden har gjort dig syg, så du kan få et plaster på såret over den ødelagte ferie. Og det er særligt britiske turister begyndt at udnytte, siden den engelske lovgivning giver befolkningen mulighed for at søge erstatningen uden at skulle bevise, de har været syge, skriver AFP.

Faktisk står det så slemt til, at spanske hotelejere vurderer, at helt op til 90 procent af alle, der søger erstatning for madforgiftning, reelt slet ikke har været syge.

Britisk lov kræver ikke en lægeerklæring eller andet bevis for, at gæsten var syg, og derudover giver loven mulighed for, at turisterne kan søge om erstatning med tilbagevirkende kraft op til tre år efter opholdet på hotellet, forklarer formanden for Spaniens interesseorganisation for hotelejere, Ramon Estalella.

Antallet af erstatningskrav, som spanske hotelejere har fået, er i ferieåret 2016-2017 på hele 10.000, mens det for ferieåret 2016-2016 blot var 600. Og det er altså den markante stigning, som får Ramon Estalella til at vurdere, at omkring ni ud af ti af kravene er falske.

Eksemplerne på sager hvor briterne forsøger at snyde sig til uberettigede erstatningspenge er mange. Senest blev en britisk mand anholdt, fordi han havde oplyst, han havde været syg på grund af madforgiftning på hele sin ferie. Dog fandt advokaterne, som repræsenterede hotelejeren i retten, hurtigt nogle kvitteringer fra mandens ophold.

For selvom manden sagde, han havde brugt hele ferien på at ligge syg, så viste hans hotelregning noget andet.

Manden havde nemlig købt hele 100 Gin & Tonics i hotellets bar i løbet af sin ferie - og det tyder altså på, at det ikke var madforgiftning men derimod tømmermænd, manden var syg af.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx