10/10-17 13:06

Toprådgiver for Khamenei advarer TrumpToprådgiver for Khamenei advarer Trump

- Amerikanerne er for små til at kunne skade Revolutionsgarden, siger toprådgiver for ayatollah Ali Khamenei.

storybild

København. En toprådgiver for Irans øverste leder advarer USA mod at betegne Den Iranske Revolutionsgarde som en terrorgruppe. Han advarer ifølge Reuters om, at Teheran har alle "muligheder på bordet" som modsvar.

USA's præsident, Donald Trump, ventes i denne uge at komme med sit endelige bud på, hvordan han vil inddæmme Irans indflydelse i regionen. Han ventes også at kalde Irans elitesoldater i Revolutionsgarden for en terrororganisation.

Amerikanske sanktioner rettet mod Den Iranske Revolutionsgarde kan få indvirkning på konflikter i Irak og Syrien, hvor Iran og USA støtter forskellige krigende parter, der kæmper mod Islamisk Stat.

- Amerikanerne er for små til at kunne skade Revolutionsgarden, siger Ali Akbar Velayati, som er toprådgiver for ayatollah Ali Khamenei, ifølge nyhedsbureauet ISNA.

- Alle muligheder står åbne. Uanset hvad de gør, så vil vi finde gengældelsesaktioner, siger han.

Den iranske regerings talsmand siger, at verden burde være taknemmelig for Revolutionsgardens kamp mod Islamisk Stat og andre terrorgrupper.

- Ved at indtage en holdning mod Revolutionsgarden og betegne den som en terrorgruppe, så vil amerikanerne slutte sig til terroristernes lejr, siger talsmanden, Mohammad Baqer Nobakht, ved et tv-transmitteret pressemøde i Teheran.

Trump mener ikke, at Iran har overholdt betingelserne i atomaftalen, der blev indgået under hans forgænger, Barack Obama, i 2015.

- De lever ikke op til ånden i aftalen, sagde USA's præsident i sidste uge.

- Det iranske regime støtter terrorisme og eksporterer vold og kaos i hele Mellemøsten, tilføjede han.

Ifølge kilder i Det Hvide Hus er det præsidentens plan at trække USA ud af atomaftalen med Iran. Trump vil så overlade det til en modvillig kongres, hvad der videre skal ske.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Filmekspert i hård kritik af ny Star...
bt.dk
Puhaa! Vilde Vendsyssels triumf giver...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx