Af Jesper Larsen - 05/07-17 08:55; Opdateret: 06/07-17 08:31

Norsk kommune skal betale 2 millioner kroner i erstatning til mobbeofferNorsk kommune skal betale 2 millioner kroner i erstatning til mobbeoffer

Millionerstatningen sker efter en ung kvinde blev mobbet i en kommunal skole fra 6. til 9. klasse.

storybild

Arkivbillede. (Billede: IRIS)

En ung pige blev mobbet i flere år gennem sin skoletid, og det har nu ført til, at en norsk kommune er blevet dømt til at betale hende en rekordstor erstatning på 2.1 millioner danske kroner.

Mobningen stod på fra 6. til 9. klasse, og retten i Romsdal vurderede, at kommunen havde optrådt uagsomt i forhold til pigen, ligesom de havde brudt undervisningslovens krav om at alle har ret til et ordentligt psykisk og socialt miljø, skriver Dagbladet.

Retten vurderede, at den mobning kvinden var udsat for før sit 16 år, var skyld i, at hun senere ikke kunne gennemføre en videregående uddannelse, og at hun i dag ikke har nogen tilkytning til arbejdsmarkedet.

Mobningen har desuden ført til, at hun i dag er erklæret 75 procent invalid.

Flere tidligere elver fra skolen vidnede i sagen, og de forklarede, at det var alment kendt, at pigen blev mobbet, og at hun ikke havde det godt i skolen.

Pigen blev ofte kaldt 'fed' og 'grim', og ifølge de tidliger elever var det umuligt for skolens personale at være uvidende om, hvad der foregik. Trods flere forsøg lykkedes det ikke retten at få mobberne - hendes tidligere klassekammerater - til at vidne i sagen.

Skolens tidliger rektor afviste vidneforklaringerne og sagde, at hun var stolt over skolens indsats i forhold til pigen pigen, da der aldrig tidligere var brugt så mange ressourcer på en enkelt elev.

Mobbeofferets advokat siger, at hun er lettet og glad for dommen, og at kommunen ikke bør anke sagen.

- Skolen bør i stedet bruge sine ressourcer på intern uddannelse af dem, der arbejder med børn og unge. Det er meget bedre, kommunen bruger sine penge på det end at anke, siger advokaten, Arvid Kjærvik, til NRK.

 

 

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx