Af Ritzau - 05/04-16 10:56

Rusland er klar til at levere missiler til IranRusland er klar til at levere missiler til Iran

Snart vil Rusland begynde leveringen af S300-missilsystemer til Iran, siger det russiske udenrigsministerium.

storybild

Rusland er klar til at levere missilsystemer til Iran, siger en afdelingschef i det russiske udenrigsministerium tirsdag. (Billede: AP/Ivan Sekretarev)

Rusland vil begynde leveringen af S300-missilsystemer til Iran i løbet af de kommende dage. Det fortæller en embedsmand fra det russiske udenrigsministerium til nyhedsbureauet Interfax.

- Jeg ved ikke, om det vil ske i dag, men de (missilerne) vil snart blive lastet, siger Zamir Kabulov, som er afdelingschef i Ruslands udenrigsministerium.

Aftalen med Iran blev indgået i 2007, men er indtil nu blevet lagt på is som følge af FN's våbensanktioner mod landet.

Der er tale om et system af langtrækkende jord-til-luft missiler, som blev udviklet i sovjettiden og først taget i brug i 1979, da det blev benyttet til forsvar af militærbaser og vigtige fabrikker og institutioner.

S300-systemet, der i Nato har kodenavnet SA-20, er siden blev opgraderet og benyttes af Ruslands væbnede styrker i en række forskellige varianter. De kraftigste af missilerne har en rækkevidde på op mod 350 kilometer.

Iran indgik i sommeren 2015 en atomaftale med Vesten til gengæld for, at de økonomiske sanktioner mod landet blev ophævet.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx