Af Marc Nicholas Thygesen - 30/04-15 15:56; Opdateret: 30/04-15 16:28

Iransk firma kræver penge - Mærsk efterlyser klare svarIransk firma kræver penge - Mærsk efterlyser klare svar

Hos Mærsk har man endnu ikke officielt fået bekræftet, at man skylder et iransk firma 3,6 millioner dollar - lig 24 millioner kroner.

storybild

(Billede: Polfoto/Amr Nabil)

Meget tyder på, at Mærsk er blevet dømt af retten i Iran til at skulle betale 3,6 millioner dollar - lig 24 millioner kroner - til et iransk firma, og at det skulle være grunden til, at skibet Maersk Tigris tirsdag blev beslaglagt af iranske myndigheder.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Mærsk.

Iran tilbageholder fragtskibet Maersk Tigris
Iran tilbageholder fragtskibet Maersk Tigris

Beløbet kommer som en overraskelse hos rederi-koncernen, der indtil torsdag ikke vidste noget om det formodede gældsbeløb på 3,6 millioner dollar svarende til 24 millioner kroner. Ifølge Maersk Lines pressemedarbejder, Michael Storgaard, savner man nogle helt klare svar i sagen.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag. Vi er i kontakt med iranske myndigheder og forsøger at få fat i en kendelse og retsdokumenter, der kan bekræfte, hvordan situationen er, siger han til Ritzau.

Mærsk-skib kolliderer med containerskib
Mærsk-skib kolliderer med containerskib

Beløbet stammer fra en gammel gældssag mellem Mærsk og et iransk firma.

- Vi må formode, at beslaglæggelsen af Maersk Tigris er relateret til en gammel fragt-sag fra 2005. Vi har dog ikke nogen officiel bekræftelse på, at beslaglæggelsen og fragt-sagen har nogen sammenhæng, lyder det fra Mærsk i pressemeddelelsen.

Fragt-sagen går helt tilbage til januar 2005, hvor Mærsk sejlede 10 containere til Dubai på vegne af et iransk selskab. Containerne blev aldrig afhentet i havnen af nogen af parterne, og lokale myndigheder beslaglagde efter 90 dage lasten.

Øv bøv: Kommune går glip af Mærsk-milliarder
Øv bøv: Kommune går glip af Mærsk-milliarder

Det fik det iranske firma til at sagsøge Mærsk, og 18. februar 2015 blev Mærsk dømt til at skulle betale 136.000 dollar.

Det var dog ikke godt nok for det iranske firma, der ville have endnu flere penge fra Mærsk. Og nu tyder meget altså på, at de har fået rettens ord for, at Mærsk skal betale 3,6 millioner dollar, eller 24 millioner kroner, som erstatning for den mistede fragt tilbage i 2005.

Det beslaglagte skib, der hedder Maersk Tigris, er lejet af Mærsk. Det er shippingselskabet Rickmers Shipmanagement, der står for driften af skibet. Ifølge Reuters ejes skibet af en række unavngivne private investorer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx