Af Webstud/AS - 28/11-17 14:10

David startede blog-medie som 20-årig: Nu går han på pension som milliardærDavid startede blog-medie som 20-årig: Nu går han på pension som milliardær

David Karp var kun 20 år gammel, da han trykkede på en knap og lancerede sit sociale blogging-netværk Tumblr. Mandag besluttede han at træde tilbage efter 10 år som direktør for firmaet, der gjorde ham milliardær.

storybild

Et af verdens mest populære sociale medier må efter 10 års ledelse være foruden den unge direktør, skriver Fortune.

På sit højeste var Tumblr det 26. mest besøgte website på nettet efter årevis af vild vækst. Sider som Facebook tjente fede reklamepenge, men for den unge David Karp var 'profitabilitet ikke vigtigt'. Det var det at tjene det kreative miljø.

(Billede: Scanpix)

Her afholder Barack Obama en spørgerunde på Tumblr med dengang 28-årige David Karp.

LÆS OGSÅ: Danske Momondo er solgt til amerikanere i milliardhandel

Beslutningen for den nu 31-årige David Karp om at træde tilbage kommer efter en tumultarisk tid for Tumblr, der blev kastet rundt i et virvar af opkøb, salg og sammenlægninger af selskaber.

Da 'mikroblogging'-hjemmesiden nåede de første 200 millioner blogs, blev det nemlig svært for David at opretholde sin filosofi, og i 2013 solgte han sin del af livsværket til Yahoo for 6.5 milliarder kroner, som senere måtte afskrive en stor del af værdien.

LÆS OGSÅ: Yahoo køber Tumblr for 6,4 mia. kr.

Det vides ikke, hvad David, med en formue på 1,2 milliarder kroner, skal lave fremover, men han er en rejselysten ung mand, som kan leve resten af sit liv på gevinsten fra det sociale bloggermedie, han startede som 20-årig og solgte med perfekt timing.

Herunder kan du læse Davids afskedsbrev til Tumblr-kollegerne:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx