Af - 01/01-16 22:30; Opdateret: 08/03-16 10:15

Op til 10 gange så dyrt som normalt: Folk raser over Uber på nytårsaftenOp til 10 gange så dyrt som normalt: Folk raser over Uber på nytårsaften

Folk beskylder chaufførerne for at annullere ture for at drive prisen op for en tur hjem nytårsaften.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/cao Jianxiong)

Hashtaggene #Uber og #PriceSurge gløder på de sociale medier efter at flere føler sig snydt over taxi-appens måde at bestemme en pris på.

Det skriver det amerikanske netmedie Buzzfeed.

På årets første dag er flere vågnet op med økonomiske tømmermænd efter at have taget en uber-vogn hjem fra nytårsfejringen. Brugere af appen fra hele verden klager over, at priserne bliver skruet op til ublu niveauer, når der er stor efterspørgsel på at blive kørt hjem fra festen.

Det, der driver folk til tasterne er den såkaldte Surge Pricing, hvor turens grundpris bliver ganget med et tal, der bliver bestemt af, hvor mange der efterspørger en køretur.

Transportministeren vil ændre taxilovgivningen
Transportministeren vil ændre taxilovgivningen

I Miami nåede travlhedsgebyret helt på et niveau, hvor prisen blev næsten ti gange dyrere end normalt, hvor der ikke er tryk på vognflåden.


Her ses forskellen på turen til og hjem fra festen.

First and LAST TIME I take uber. WTF!!! 😡 #ridiculous #2.8xSURCHARGE #effffuber #fuckuber

Et billede slået op af good vibes 💯 inspire 🔥 (@always.hungray) den


Blandt nogle af de utilfredse Thomas Andrew fra USA, der har skrevet et langt indlæg på Facebook om, at travlhedsgebyret lå på 3,5 gange prisen, da hans selskab forsøgte at skaffe en vogn hjem. Efter flere forsøg, hvor chaufførerne havde annulleret den bestilte tur, så endte den såkaldte 'Price Surge' med at ligge på 8,5 gange den oprindelige pris.

Han peger på, at der er noget problematisk i, at firmaet ikke sørger for, at chaufførerne ikke snyder systemet på den måde.

Thomas endte med at betale lidt over 1300 danske kroner for en tur på 15 kilometer.

Our Situation:In our situation, the "price surge" was around 3.5x when we first began calling for a ride at 12:45am...

Posted by Thomas Andrew on Friday, 1 January 2016

Uber har selv svaret på Thomas Andrews lange indlæg, at travlhedsgebyret er til for at motivere flere chauffører til at dreje tændingsnøglen, når der er behov for Uber-lifts. Deres forslag er, at man venter, hvis man ikke er parat til at betale prisen.


Taxi-appen havde forsøgt at tage hånd om situationen, som tydeligvis var forventet. Her ses et opslag på Facebook, der opfordrer folk til at dele en bil hjem for at holde prisen nede.

Ellers kunne man forlade festen tidligt eller meget sent, lyder det i deres guide til Nytårsaften.

Split your fare with friends to help lower the cost of your trip this NYE. Cheaper rides? Cheers to that! ubr.to/nyeguide

Posted by Uber on Thursday, 31 December 2015


Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven
Joachim B: Problemet er ikke Uber, men loven


Overfor Buzzfeed begrunder en talskvinde for Uber, hvorfor firmaet bruger den såkaldte Surge Pricing.

- Vores mål er at sikre, at du blot kan trykke på en knap og få en bil indenfor nogle minutter, selv på årets travleste aften - og der hjælper Surge Pricing på den måde, at muligheden altid er der, siger hun.

Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel
Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel

- Chaufførerne blive gentagne gange gjort opmærksom på prissætningen direkte igennem appen og bliver bedt om at bekræfte og acceptere de højere takster, eller også kan de bede om at få en besked, når prisen daler igen, siger talskvinden til Buzzfeed.

Hun understreger at Uber sørger for, at man altid kan komme hjem, og slet ikke behøver at overveje at rode sig ud i spirituskørsel.

LÆS OGSÅ: Uber blæser til taxikrig med gratis tur til julefrokost-sprittere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx