Af Ritzau - 02/05-16 13:54; Opdateret: 02/05-16 15:12

Tre bomber dræber mindst 14 mennesker i BagdadTre bomber dræber mindst 14 mennesker i Bagdad

Nogle af de dræbte er shiamuslimer, som var på pilgrimsvandring i den irakiske hovedstad, oplyser Reuters.

storybild

Tre bomber i og omkring Bagdad har mandag dræbt mindst 14 mennesker. Nogle af de dræbte var shiamuslimer, som var i gang med en årlig pilgrimsvandring i den irakiske hovedstad. Her ses irakiske demonstranter indtage Den Grønne Zone uden for parlamentet i Bagdad 1. maj 2016. (Billede: Scanpix/Ahmad Al-rubaye)

Tre bomber i og omkring Bagdad har mandag dræbt mindst 14 mennesker. Nogle af de dræbte var shiamuslimer, som var i gang med en årlig pilgrimsvandring i den irakiske hovedstad.

Det oplyser flere kilder til Reuters.

Det største brag kom fra en bilbombe parkeret i distriktet Saydiya i det sydlige Bagdad, som dræbte 11 og kvæstede 30, oplyser Reuters' kilder.

Mindst et par af de dræbte var pilgrimme på vej gennem området på deres færd mod Kadhimiya-moskéen i Bagdad.

To blev dræbt, og seks blev kvæstet i byen Tarmiya, 25 kilometer nord for Bagdad, hvor der var plantet sprængstoffer på jorden. Desuden er én person død og to kvæstet af en vejsidebombe i byen Khalisa, 30 kilometer syd for hovedstaden.

Ingen har endnu taget skylden for bomberne, men militante fra Islamisk Stat, der kæmper mod irakiske tropper i nord og vest, angriber ofte sikkerhedsstyrker og civile shiamuslimer.

Shiamuslimer bliver set som frafaldne af de militante islamister.

Sikkerheden er gradvist blevet forbedret i Bagdad, som for ti år siden dagligt blev ramt af bombeangreb. Men for nylig har en ny bølge af angreb ramt hovedstaden, hvor en selvmordsbomber lørdag dræbte mindst 19 mennesker.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx