Af - 21/05-14 15:26

Ny trend: Nu kan du få tatoveret dine tænderNy trend: Nu kan du få tatoveret dine tænder

Glem alt om klassiske tatoveringer på arm eller krop. Nu er det tændernes tur til at få en gang blæk. Trenden stammer fra USA, men danske tandlæger tror ikke på det – endnu.

storybild

Glem alt om klassiske tatoveringer på arm eller krop. Nu er det tændernes tur til at få en gang blæk. Trenden stammer fra USA, men danske tandlæger tror ikke på det – endnu. (Billede: Instagram)

Hvis armen er ved at være overtegnet, og du er rådvild i forhold til, hvor din næste tatovering skal placeres, så kan du være helt rolig.

En ny trend har rejst sig i Guds eget land.

Tandtatoveringer – eller på amerikansk, Tatteeth, er det seneste skud på den ekstra hippe modestamme.

Ifølge Steven Landman, som er tandlæge i Ellington Dental Associates i Connecticut, USA, er trenden efterhånden ti år gammel. Han hævder i hvert fald af have udført tandtatoveringer igennem længere periode.

Danskerne er vilde med blæk 'forneden'
Danskerne er vilde med blæk 'forneden'

Det skriver den Complex Style.

Tror ikke på dansk trend
Herhjemme har Tatteeth-trenden endnu ikke 'bidt' sig fast. Et tjek blandt en række danske tandlægeklinikker, som til dagligt udfører tandsmykker, viser, at kendskabet til tandtavoringer er meget begrænset. Ja, faktisk ikke eksisterende:

Bryst-tatoveringer hitter blandt unge kvinder
Bryst-tatoveringer hitter blandt unge kvinder

- Tandtatoveringer? Det har jeg aldrig hørt om, siger Gitte Madsen, der er klinikassistent i Tandlæge Teamet i Hundige sydvest for København.

Hun synes, det lyder besynderligt, og hun tror bestemt ikke, at Tatteeth bliver en stor trend blandt danskerne.

- Jeg tror virkelig ikke, det er noget, som vi kommer til at se herhjemme. De tandsmykker, som vi normalt sætter på, kan jo tages af ret let. Det her er mere permanent, understreger Gitte Madsen.

5-årig fik alvorlige udslæt efter lege-tatovering
5-årig fik alvorlige udslæt efter lege-tatovering

Koster 7000 kroner
Tatteeth er umiddelbart beregnet til folk, som skal have lavet en kronebehandling. Det er nemlig kronen, der bliver tatoveret og senere påsat, når det yderste lag af den oprindelige tand er blevet slebet. Men kronebehandlinger koster mange penge, og så slider de tanden.

- En kronebehandling koster typisk mellem 5000 og 7000 kroner, så det er ikke helt billigt, lyder det fra Gitte Madsen, som forklarer, at tanden, hver gang man sætter en krone på, skal slibes til og dermed svækkes en smule.

- Derfor kan man ikke bare tage dem af og på, som det passer én. Det vil slide på tænderne. Og på pengepungen, for det koster en ny krone hver gang, siger hun.

Heller ikke hos Tandlægeselskabet Charlotte Heide i Hvidovre har man den store fidus til Tatteeth. Men man vil ikke udelukke, at trenden om nogle år kan komme til Danmark:

Betaler i tusindvis for at laserfjerne tatoveringer.. For at få flere!
Betaler i tusindvis for at laserfjerne tatoveringer.. For at få flere!

- Altså man ved jo aldrig. Det, der kommer fra USA kommer gerne lidt senere herovre, så vi må vente at se, siger klinikasssistent Jeannett Olsen, som ikke selv kunne tænke sig en flot tandtatovering:

- Personligt ville jeg ikke bryde mig om det. Jeg er nok lidt mere gammeldags og kan godt lide et hvidt tandsæt, siger Jeannett Olsen.

Ifølge Complex Style koster en Tatteeth - eksklusiv kronen – mellem 400 og 1100 kroner, og der er eksempler på, at folk har fået tatoveret alt fra billeder af Homer Simpson over røde hjerter til billeder af katte.

Se billeder af de flotte tandtatoveringer HER.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Se det rørende interview: Erik Brandt...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx