Af Bo Poulsen - 05/11-17 15:08

Røde Kors-medarbejdere svindlede nødhjælp væk: Mindst 61,5 milioner kroner forsvundetRøde Kors-medarbejdere svindlede nødhjælp væk: Mindst 61,5 milioner kroner forsvundet

»Jeg er skuffet og bekymret over handlingerne fra få af vores ansatte,« siger Paul Jenkins, chef for den internationale Røde Kors-delegation i Sierra Leone.

storybild

(Billede: BAZ RATNER)

Ifølge nyhedsbureauet AP er en stor velgørenhedsskandale blevet afsløret.

Meget tyder på, at der er blevet svindlet med millioner af nødhjælpskroner af ansatte hos Røde Kors.

Midler, der skulle være brugt i kampen mod den forfærdelige sygdom Ebola i Afrika. Det skriver AP ifølge DR.

Alene i Sierra Leone er der forsvundet et beløb svarende til 38 millioner kroner. I Libera kan man ikke redegøre for 17 millioner kroner og i Guniea 6,5 millioner kroner. Altså et beløb på mindst 61,5 millioner kroner kan ikke redegøres for.

»Jeg er skuffet og bekymret over handlingerne fra få af vores ansatte,« siger Paul Jenkins, chef for den internationale Røde Kors-delegation i Sierra Leone.

»Deres handlinger har distraheret det fantastiske arbejde, som Røde Kors-ansatte og frivillige hver dag udfører under ebola-udbrud. Deres arbejde har reddet tusindvis af liv, og vi vil fortsat sørge for, at støttepengene bliver brugt til det formål, som de er doneret til.«

Det er en international undersøgelse, der har analyseret brugen og effekten af støttemidler under ebola-epidemien i 2014-16.

Undersøgelsen viser, at Røde Kors-medarbejdere sammen med bankansatte har snydt med valuta-kurser i Sierra Leone. Derudover har man brugt ekstra store betalinger for nødhælpsudstyr og svindlet med betalinger til toldpersonale i Guinea. Det fremgår dog ikke af historien, hvor mange Røde Kors-medarbejdere, der har stået for den omfattende svindel med nødhjælpsmidler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Overraskende forudsigelse: Hamilton...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx